Lányai végig mellette voltak! Rákban elhunyt a közismert színész
Michael Sarrazin ismertségét elsősorban A lovakat lelövik, ugye? című drámának köszönhette.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. április 17-én, 70 éves korában, Montrealban, szerettei körében rövid ideig tartó rákbetegség után elhunyt Michael Sarrazin világhírű kanadai színész, adta hírül családja szóvivője.

Michael Sarrazin (1940-2011)

Michael Sarrazin eredetileg Jacques Michel Andre Sarrazin néven 1940. május 22-én született Quebecben, családjával később Montrealba költözött, 1965-ben pedig a Universal stúdió kötött vele szerződést.

A hetvenes évek sztárja volt

Színészi pályafutása a hatvanas évek második felében kezdődött, igazi sztár pedig az évtized végén lett belőle, köszönhetően A lovakat lelövik, ugye? című filmdráma kirobbanó sikerének.

Sydney Pollack 1969-ben forgatott Oscar-díjas klasszikusában Michael Sarrazin formálta Jane Fonda filmbeli partnerét, Robertet, a feltörekvő rendezőt, akivel részt vesz az egyre borzalmasabbá váló maratoni táncversenyen.

Tehetségét szinte minden műfajban kipróbálta, láthattuk például horrorfilmekben, science fictionben, krimikben, romantikus filmekben és vígjátékokban egyaránt, sőt, 1978. április 15-én ő volt a Saturday Night Live meghívott házigazdája.

2008-ban forgatott utoljára

A hetvenes években olyan további sikeres tévé- és mozifilmekben szerepelt, mint a Sometimes a Great Notion, a Roy Bean bíró élete és kora, a Frankenstein: The True Story, a Zsebmetsző Harry vagy a Csak a férjem meg ne tudja! című vígjáték.

Ezekben az alkotásokban többnyire mellékszerepeket bízták rá a rendezők, de a Rágógolyó futamban már főszerepet játszhatott. A nyolcvanas-kilencvenes években karrierje a sikerek ellenére leszállóágba került.

Emiatt többnyire csak rövidke vendégszerepeket vállalt el, utoljára 2008-ban a Hallmark csatorna saját készítésű karácsony filmjében, a The Christmas Choirban állt a kamerák elé.

Ami a magánéletét illeti: 1968-ben a The Sweet Ride forgatásán került közelebbi viszonyba Jacqueline Bisset-vel, akivel 14 éven át élt párkapcsolatban, és akitől két lánya is született. Catherine és Michelle is ott voltak apjuk halálos ágyánál.

Ezt is szeretjük