Két nappal halála előtt Jackson még boldognak tűnt

Megrázó fotók

Nyilvánosságra kerültek a világsztár legutolsó fotói, melyek londoni koncertje keddi próbáján készültek.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Mint ismeretes, a tervek szerint Michael Jackson 2009. július 13-án a londoni O2 Arenában vágott volna bele monumentális, ötven koncertből álló sorozatába.

Még a próbán is teljes erőbedobással dolgozott

Ám bizonyára akadtak olyanok, akik feltételezték, hogy az énekes csak időhúzásnak szánja a turnét, és nem veszi komolyan a fellépéseket.

Nos, ez utóbbiak kételyeit oszlatják el a halála előtt mindössze két nappal a Los Angeles-i Staples Centerben készült fotók, melyek nemrég kerültek nyilvánosságra.

A felvételek ugyanis nyilvánvalóvá teszik, hogy a világsztár gőzerővel próbált az előtte álló This Is It elnevezésű turnéra  – arra a turnéra, mely saját bevallása szerint a végső nagy meghajlás lett volna számára.

Minden erejét beleadta

Az utolsó esély, hogy tisztelettel elbúcsúzhasson közönségétől, visszaszerezze a popkirályság megüresedett trónját, és kifizesse a nyakába lihegő, kíméletlen hitelezőket.

Nem lehetett nem észrevenni, hogy pénze vészesen fogy: egykori alkalmazottai sorra beperelték, mesebirtoka, Neverland az enyészeté lett, és a számára fontos ereklyéket, melyek karrierje különböző állomásaira emlékeztették, kénytelen volt árverésre bocsátani.

Az utolsó színpadi mosoly – két nappal a halála előtt, a keddi próbán

A július 13-ától tervezett londoni koncertsorozat azonban hihetetlen vonzerővel bírt. A 830 ezer jegy órák alatt elfogyott, holott a legolcsóbb is 89 dollárba, azaz mintegy 18 ezer forintba került. A kevésbé drága belépők pedig akár a tízszeresükért keltek el a feketepiacon.

Jackson a hírek szerint igazán emlékezetes és egyedülálló műsorral készült hattyúdalára. A leglátványosabb technikák mellett a háttérben 3D-ben sugárzott filmrészletek tették volna tökéletessé az élményt.

A világ nem felejti el

A kisfilmet június 1. és 9. között forgatták a Culver Studios falai között, ahol négy helyszínt rendeztek be Jackson ötletei alapján – az egyik a Thrillerből is ismert temető volt. A sztár június 25-ei halálakor már az utómunkálatoknál tartottak, a teljes anyag pedig várhatóan júliusra állt volna össze. A kisfilm valószínűleg DVD formájában lát majd napvilágot, a próbák alatt készült felvételekkel együtt.

Emellett idén karácsonyra a család emlékalbumot állít össze az énekes legkedveltebb slágereiből. A korongra olyan ritkaságok is felkerülnek, mint például Jackson gyermekeinek írt, soha ki nem adott dalai.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Szeptemberre pedig nagyszabású emlékkoncert van kilátásban olyan világsztárok közreműködésével, mint Diana Ross, Bruce Springsteen, Stevie Wonder és Barbra Streisand.

Ezt is szeretjük