Két nappal halála előtt Jackson még boldognak tűnt
Megrázó fotók
Nyilvánosságra kerültek a világsztár legutolsó fotói, melyek londoni koncertje keddi próbáján készültek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mint ismeretes, a tervek szerint Michael Jackson 2009. július 13-án a londoni O2 Arenában vágott volna bele monumentális, ötven koncertből álló sorozatába.

Még a próbán is teljes erőbedobással dolgozott

Ám bizonyára akadtak olyanok, akik feltételezték, hogy az énekes csak időhúzásnak szánja a turnét, és nem veszi komolyan a fellépéseket.

Nos, ez utóbbiak kételyeit oszlatják el a halála előtt mindössze két nappal a Los Angeles-i Staples Centerben készült fotók, melyek nemrég kerültek nyilvánosságra.

A felvételek ugyanis nyilvánvalóvá teszik, hogy a világsztár gőzerővel próbált az előtte álló This Is It elnevezésű turnéra  – arra a turnéra, mely saját bevallása szerint a végső nagy meghajlás lett volna számára.

Minden erejét beleadta

Az utolsó esély, hogy tisztelettel elbúcsúzhasson közönségétől, visszaszerezze a popkirályság megüresedett trónját, és kifizesse a nyakába lihegő, kíméletlen hitelezőket.

Nem lehetett nem észrevenni, hogy pénze vészesen fogy: egykori alkalmazottai sorra beperelték, mesebirtoka, Neverland az enyészeté lett, és a számára fontos ereklyéket, melyek karrierje különböző állomásaira emlékeztették, kénytelen volt árverésre bocsátani.

Az utolsó színpadi mosoly – két nappal a halála előtt, a keddi próbán

A július 13-ától tervezett londoni koncertsorozat azonban hihetetlen vonzerővel bírt. A 830 ezer jegy órák alatt elfogyott, holott a legolcsóbb is 89 dollárba, azaz mintegy 18 ezer forintba került. A kevésbé drága belépők pedig akár a tízszeresükért keltek el a feketepiacon.

Jackson a hírek szerint igazán emlékezetes és egyedülálló műsorral készült hattyúdalára. A leglátványosabb technikák mellett a háttérben 3D-ben sugárzott filmrészletek tették volna tökéletessé az élményt.

A világ nem felejti el

A kisfilmet június 1. és 9. között forgatták a Culver Studios falai között, ahol négy helyszínt rendeztek be Jackson ötletei alapján – az egyik a Thrillerből is ismert temető volt. A sztár június 25-ei halálakor már az utómunkálatoknál tartottak, a teljes anyag pedig várhatóan júliusra állt volna össze. A kisfilm valószínűleg DVD formájában lát majd napvilágot, a próbák alatt készült felvételekkel együtt.

Emellett idén karácsonyra a család emlékalbumot állít össze az énekes legkedveltebb slágereiből. A korongra olyan ritkaságok is felkerülnek, mint például Jackson gyermekeinek írt, soha ki nem adott dalai.

Szeptemberre pedig nagyszabású emlékkoncert van kilátásban olyan világsztárok közreműködésével, mint Diana Ross, Bruce Springsteen, Stevie Wonder és Barbra Streisand.

Ezt is szeretjük