Döbbenet! Így képzelték el 1985-ben Jackót öregen
Az elképzelt portré készítője alaposan mellélőtt, hiszen senki sem sejtette, hogy a pop királya ennyire durván megváltozik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy igazán megdöbbentő, mintegy negyed évszázaddal ezelőtti fényképet kerített elő egy lelkes rajongó Michael Jacksonról. Az 1985-ben készített fantáziaportré a pop királyát ábrázolja öregkorában - ahogy annak idején elképzelték.

Balra: ilyennek képzelték el Jackót 1985-ben öregen, jobbra: a valóság

Ma már bizonyos, hogy az Ebony magazinban megjelentetett kép hatalmas baklövés volt.  Egy, a lapban megjelent cikk szerzője pedig azt írta, hogy az énekes méltóságteljesen öregszik majd meg, és arca mind vonzóbbá válik a kor előrehaladtával.

A tollforgatónak egyetlenegy jóslata igazolódott be: Jacko rajongóinak száma 2000-re valóban megtízszereződött.

A legnagyobb ikonok közé emelkedett

A június 25-én szívrohamban elhunyt zenész joggal érdemelte ki a pop királya megtisztelő titulust. A 20. század egyik legnagyobb ikonja volt, akinek nevét Charlie Chaplinével és Marilyn Monroe-éval lehetne egy lapon említeni.

Ám hiába az elképesztő sikerek, Jackson a sztárvilág egyik legmegdöbbentőbb átalakulásán esett át élete utolsó két évtizedében.

A túlzásba vitt plasztikáztatások és a pedofilbotrányok pedig egyúttal az egyik legellentmondásosabb hírességé is tették Hollywoodban. Érdemei mindezek ellenére vitathatatlanok.

 Hiszen személyében minden idők egyik legsikeresebb előadóját tisztelhettük, akit kétszer is beiktattak a Rock & Roll Hall of Fame-be, munkásságát pedig 13 Grammy-díjjal ismerték el.

1982-es Thriller című lemeze minden eladási rekordot megdöntött: a mai napig ez a világon legtöbb példányban elkelt album. Dalaival, klipjeivel és különleges tánctudásával milliókat nyűgözött le a színpadon és a stúdiókban.

Pályafutása mégis fájdalmasan kétarcú. Michael Jackson sikeressége és hanyatlása jól szimbolizálja a showbiznisz napos és árnyékos oldalát. Ez a különös világ a csúcsra repítheti, de tönkre is teheti azokat, akik részesévé válnak.

Ezt is szeretjük