Michael Jackson élete képekben
A tragikusan fiatalon elhunyt Michael Jackson életének főbb állomásai.

Dia

 	A kezdetek 	Michael Jackson 1958. augusztus 29-én született az Indiana állambeli Gary nevű városkában. Nyolc testvére közül ő érte el a legnagyobb sikert, bár húga, Janet Jackson, illetve két nővére, Rebbie és LaToya is több albumot kiadott. 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Michael Jackson »

A kezdetek

Michael Jackson 1958. augusztus 29-én született az Indiana állambeli Gary nevű városkában. Nyolc testvére közül ő érte el a legnagyobb sikert, bár húga, Janet Jackson, illetve két nővére, Rebbie és LaToya is több albumot kiadott.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Michael Jackson »

Dia

 	The Jackson Brothers 	Zseniális zenei tehetsége már gyerekkorában megmutatkozott. 1964-ben csatlakozott a testvérei által létrehozott együtteshez, a The Jackson Brothershez. 1966-ban átvette bátyja, Jermaine helyét, és ő lett az együttes énekese. A csapat ekkor kapta a Jackon Five nevet.

The Jackson Brothers

Zseniális zenei tehetsége már gyerekkorában megmutatkozott. 1964-ben csatlakozott a testvérei által létrehozott együtteshez, a The Jackson Brothershez. 1966-ban átvette bátyja, Jermaine helyét, és ő lett az együttes énekese. A csapat ekkor kapta a Jackon Five nevet.

Dia

 	Teljesen átalakult 	Michael számos plasztikai műtéten esett át, idővel teljesen megszabadult afroamerikai vonásaitól. Ezen a képen még felismerhető eredeti arca.

Teljesen átalakult

Michael számos plasztikai műtéten esett át, idővel teljesen megszabadult afroamerikai vonásaitól. Ezen a képen még felismerhető eredeti arca.

Dia

 	Első szólólemeze 	1979-ben jelent meg első szólóalbuma Off the Wall címmel, melyből négy dal is bekerült az amerikai top 10-be. Néhány évvel később, 1982 decemberében pedig kiadta a nagysikerű Thriller albumot, melyből 104 millió darabot vásároltak meg, és ezzel minden idők legtöbb példányszámban elkelt lemezévé vált.

Első szólólemeze

1979-ben jelent meg első szólóalbuma Off the Wall címmel, melyből négy dal is bekerült az amerikai top 10-be. Néhány évvel később, 1982 decemberében pedig kiadta a nagysikerű Thriller albumot, melyből 104 millió darabot vásároltak meg, és ezzel minden idők legtöbb példányszámban elkelt lemezévé vált.

Dia

 	Elizabeth Taylorral 	Több hírességgel is szoros baráti kapcsolatot ápolt. Legközelebb Elizabeth Taylor állt hozzá, akitől a King of the Pop, azaz a pop királya elnevezést is kapta. 	Kapcsolódó cikk: 	79 éves korában elhunyt Elizabeth Taylor »

Elizabeth Taylorral

Több hírességgel is szoros baráti kapcsolatot ápolt. Legközelebb Elizabeth Taylor állt hozzá, akitől a King of the Pop, azaz a pop királya elnevezést is kapta.

Kapcsolódó cikk:
79 éves korában elhunyt Elizabeth Taylor »

Dia

 	Egyedi stílus 	Jackson valódi ikonná vált, amihez különleges zenei világa, egyedi mozgása és tánctudása is hozzájárult. A világhírű Moonwalk-koreográfiával fergeteges hangulatot teremtett koncertjein, de a klipekben is visszaköszön ez az egyedi és utánozhatatlan stílusú mozgás.

Egyedi stílus

Jackson valódi ikonná vált, amihez különleges zenei világa, egyedi mozgása és tánctudása is hozzájárult. A világhírű Moonwalk-koreográfiával fergeteges hangulatot teremtett koncertjein, de a klipekben is visszaköszön ez az egyedi és utánozhatatlan stílusú mozgás.

Dia

 	Lisa Marie Presley-vel 	Első felesége Lisa Marie Presley - Elvis Presley lánya - volt, akivel 1994-ben a Dominikai Köztársaságban fogadtak örök hűséget egymásnak. Házasságuk mindössze 18 hónapig tartott, majd kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva elváltak, de mindvégig barátok maradtak. 	 

Lisa Marie Presley-vel

Első felesége Lisa Marie Presley - Elvis Presley lánya - volt, akivel 1994-ben a Dominikai Köztársaságban fogadtak örök hűséget egymásnak. Házasságuk mindössze 18 hónapig tartott, majd kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva elváltak, de mindvégig barátok maradtak.
 

Dia

 	Neverland Ranch 	A Neverland Ranch birtok - melyet Jackson 1988-ban vásárolt -  erősen elhanyagolt állapotba került az énekes halála előtti években. A kaliforniai hatóságok 2006-ban elrendelték a birtok bezárását, mivel Jackson nem tudta fizetni alkalmazottai járandóságát, és az ingatlan megfelelő biztosításáról sem gondoskodott. 	Kapcsolódó cikk: 	Exkluzív fotók! Michael Jackson ebben a luxuslakásban töltötte utolsó napjait »

Neverland Ranch

A Neverland Ranch birtok - melyet Jackson 1988-ban vásárolt -  erősen elhanyagolt állapotba került az énekes halála előtti években. A kaliforniai hatóságok 2006-ban elrendelték a birtok bezárását, mivel Jackson nem tudta fizetni alkalmazottai járandóságát, és az ingatlan megfelelő biztosításáról sem gondoskodott.

Kapcsolódó cikk:
Exkluzív fotók! Michael Jackson ebben a luxuslakásban töltötte utolsó napjait »

Dia

 	Debbie Rowe 	1996-ban újra megnősült. Második feleségétől, Debbie Rowe-tól két gyermeke is született. Fiát a Prince Michael névre keresztelték, lánya pedig a Paris Michael Katherine nevet kapta. Válása után mindkettőjüket nála helyezték el, miután Jackson több millió dollárt fizetett exfeleségének, hogy az lemondjon a gyerekekhez való jogáról.

Debbie Rowe

1996-ban újra megnősült. Második feleségétől, Debbie Rowe-tól két gyermeke is született. Fiát a Prince Michael névre keresztelték, lánya pedig a Paris Michael Katherine nevet kapta. Válása után mindkettőjüket nála helyezték el, miután Jackson több millió dollárt fizetett exfeleségének, hogy az lemondjon a gyerekekhez való jogáról.

Dia

 	Gyerekei 	Paris Michael Katherine és Prince Michael. Ez a korai fotó igazi kuriózum, hiszen amíg az énekes élt, a két nagyobbik gyermek ritkán volt látható úgy, hogy nem takarta fátyol az arcukat. Michael mindig ügyelt arra, hogy inkognitóban maradjanak. 	Kapcsolódó cikk: 	Michael Jackson kislányából gyönyörű tinédzser lett »

Gyerekei

Paris Michael Katherine és Prince Michael. Ez a korai fotó igazi kuriózum, hiszen amíg az énekes élt, a két nagyobbik gyermek ritkán volt látható úgy, hogy nem takarta fátyol az arcukat. Michael mindig ügyelt arra, hogy inkognitóban maradjanak.

Kapcsolódó cikk:
Michael Jackson kislányából gyönyörű tinédzser lett »

Dia

 	A harmadik csemete 	2002-ben mesterséges megtermékenyítés után, ismeretlen anyától született meg harmadik gyermeke, Prince Michael II. Jackson óriási botrányt kavart, mikor a 11 hónapos kisfiút kilógatta egy berlini hotel negyedik emeleti erkélyéről.

A harmadik csemete

2002-ben mesterséges megtermékenyítés után, ismeretlen anyától született meg harmadik gyermeke, Prince Michael II. Jackson óriási botrányt kavart, mikor a 11 hónapos kisfiút kilógatta egy berlini hotel negyedik emeleti erkélyéről.

Dia

 	Bírósági per 	2005 márciusában Santa Mariában zajlott a pedofíliával vádolt Jackson legnagyobb pere, amelyben különböző tanúk rendkívül súlyos vádakkal illették az énekest. A bíróság végül minden vádpontban ártatlannak találta.

Bírósági per

2005 márciusában Santa Mariában zajlott a pedofíliával vádolt Jackson legnagyobb pere, amelyben különböző tanúk rendkívül súlyos vádakkal illették az énekest. A bíróság végül minden vádpontban ártatlannak találta.

Dia

 	Viaszbábúként 	2009 januárjában a New York-i Madame Tussaud múzeumban kiállították életnagyságú viaszmását. Az alkotók finom vonásokat és kissé megszépített arcot álmodtak meg a pop királyának.

Viaszbábúként

2009 januárjában a New York-i Madame Tussaud múzeumban kiállították életnagyságú viaszmását. Az alkotók finom vonásokat és kissé megszépített arcot álmodtak meg a pop királyának.

Dia

 	Legyengítették a műtétek 	Az évek során számos plasztikai beavatkozáson esett át, melyek következtében egy vitiligo nevű betegséget kapott. Állítólag bőre kifehéredését is ez okozta. Egyik orrplasztikai műtétje után pedig egy veszélyes húsevő baktérium támadta meg, amely még jobban legyengítette a belső vérzésekkel küszködő szervezetét. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Ezek voltak Michael Jackson utolsó szavai! A sztár orvosa mindent bevallott »

Legyengítették a műtétek

Az évek során számos plasztikai beavatkozáson esett át, melyek következtében egy vitiligo nevű betegséget kapott. Állítólag bőre kifehéredését is ez okozta. Egyik orrplasztikai műtétje után pedig egy veszélyes húsevő baktérium támadta meg, amely még jobban legyengítette a belső vérzésekkel küszködő szervezetét.

Kapcsolódó cikk:
Ezek voltak Michael Jackson utolsó szavai! A sztár orvosa mindent bevallott »

Dia

 	A 13-szoros Grammy-díjas sztár tízéves csend után, 2009 nyarára tervezte ötven fellépésből álló maratoni koncertsorozatát, melyet a londoni O2 Arenában rendeztek volna meg. Ám erre már nem kerülhetett sor, Michael Jackson 2009. június 25-én elhunyt - óriási űrt hagyva maga után a zene világában és rajongók millióinak szívében. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Gyász! Szívrohamban elhunyt Michael Jackson »

A 13-szoros Grammy-díjas sztár tízéves csend után, 2009 nyarára tervezte ötven fellépésből álló maratoni koncertsorozatát, melyet a londoni O2 Arenában rendeztek volna meg. Ám erre már nem kerülhetett sor, Michael Jackson 2009. június 25-én elhunyt - óriási űrt hagyva maga után a zene világában és rajongók millióinak szívében.

Kapcsolódó cikk:
Gyász! Szívrohamban elhunyt Michael Jackson »

Ezt is szeretjük
Fotó: