Megszabadult pókhasától a táncos lábú Michael Flatley
Michael Flatley, a Lord of the Dance sztárja néhány éve visszavonult, és alaposan fel is szedett magára.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Michael Flatley annak idején nemcsak tüzes tánclépéseivel, de kidolgozott testével is szédítette a nőket. Ám amikor néhány évvel ezelőtt betegség következtében kényszerpihenőre kellett vonulnia, természetszerűleg megereszkedtek izmai, és szép lassan gömbölyű pocakot eresztett.

Az ír-amerikai sztár azonban nemrég tanúbizonyságot tett arról, hogy nem lehet őt olyan könnyen leírni. Ezt aláhúzandó a minap Barbadoson – ahol egyébként háza is van – megvillantotta felsőtestét, és bizony el kell ismerni, sikerült újra formába hoznia magát.

Izmos és tettrekész

Potroha eltűnt, hasa pedig ugyanolyan feszes-laposan nézett szembe a lesifotósok lencséjével fekete fürdőnadrágja felett, mint fénykorában. Valószínűleg sok középkorú pasi szeretne olyan testet, mint az 51 éves híresség, aki A tánc lordja, azaz Lord of the Dance néven dübörögte végig puskalábú táncosaival Európa és az Egyesült Államok színpadait.

Bár legyőzhetetlennek tűnt, egy vírusos fertőzés 2006-ban kórházba kényszerítette. Szervezete olyannyira legyengült, hogy drámaian változtatnia kellett életmódján. A korábban világjáró férfi egy csapásra ágyfüggővé vált, és sokáig el sem tudta hagyni írországi lakását. Két év lábadozás után fokozatosan kezdte el az edzéseket, magas fehérjetartalmú italokkal erősítette szervezetét, és golfozni is eljárt.

Nehéz volt a felépülés

- Maximalista vagyok, de alaposan meg kell gondolnom, mit vállalok el, meddig vagyok hajlandó elmenni. Bár megcsillantották előttem egy amerikai turné lehetőségét, egyelőre nemet kellett mondanom. Imádok táncolni, ez az életem. Táncolni akarok egészen az utolsó pillanatig, függetlenül attól, hogy ezt hol és kik előtt teszem – nyilatkozta tavaly.

Mindenesetre addig sem henyéléssel töltötte az időt: táncshow-kat szervezett és koreografált, de igyekezett a családját sem elhanyagolni. Feleségétől, Niamh-tól született kisfia, Michael ugyanis még csak kétéves.

Michael Flatley 2009 decemberében állt először színpadra három év kihagyás után, amikor is hat nap alatt nyolc alkalommal lépett fel Tajvanban. Mindezért 13,3 millió fontot, azaz majdnem négymilliárd forintot zsebelt be. Ebből bizonyára bőven jutott ételre is – egy-egy energikus előadás alkalmával ugyanis a sztár mintegy 4000 kalóriát éget el, és körülbelül öt kilót fogy.

Ezt is szeretjük