Schumacher egykori menedzsere megszólalt - Ezért nem nyilatkozik a család a pilótáról

2014-es kórházból való hazakerülése óta szinte teljes a hírzárlat a Schumacher családnál.

michael-schumacher

Több mint öt év telt el Michael Schumacher, hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta tragikus, Francia-Alpokban bekövetkezett balesete óta. A sportoló 2019 januárjában ünnepelte ötvenedik születésnapját.

Állapotáról a mai napig keveset tudni, a legutóbbi információk szerint a beszéd és a járás is problémát okoz számára. Menedzsere, Sabine Kehm többször nyilatkozott a hírzárlat okáról.

Schumacher 2013-as balesete

Michael Schumacher 2013 decemberében a Francia-Alpokban síelés közben fejsérülést szenvedett. A kórházba szállítását követően több életmentő műtéten esett át, majd a következő hat hónapot kómában töltötte.

A balesetét követően 2014 áprilisában ébredt fel, majd átszállították Lausanne-ba egy rehabilitációs intézetbe. 2014 szeptemberében családjával hazatérhetett a Genfi-tó partján fekvő Glandban található házába, ahol egy 15 fős egészségügyi csapat - orvosok, fizioterapeuták, nővérek - gondoskodott a Forma-1-es pilótáról.

2018 nyarán Michael Schumacher felesége, Corinna megvásárolt egy mallorcai birtokot, mely a Real Madrid korábbi elnökének, Florentino Pereznek a tulajdonában volt. Sok cikk megjelent róla, hogy a család Mallorcára költözik, ám a hétszeres világbajnok menedzsere, Sabine Kehm egy 2018-as, Autosportnak adott interjújában úgy nyilatkozott, az ingatlant csak nyaralónak vásárolták:

- A Schumacher család nem tervez Mallorcára költözni.

Rajongói számára nehezen volt megközelíthető

Schumachert menedzsere hűséges, megbízható, kötelességtudó emberként írta le. Ám véleménye szerint azok a tulajdonságok, melyek a sportban hozzásegítették a győzelemhez, az élet más területein sokszor visszatartották. Mint mondta, a nyilvános megjelenések után mindig kissé kiábrándult volt.

Kehm a német Express újságnak így nyilatkozott korábban: 

- Ugyanolyan körültekintéssel és kötelességtudattal védte magánéletét és családját a közélettől, mint ami a sportkarrierjét jellemezte. Ebből adódóan rajongói számára nehezen volt megközelíthető.

Védte családja intim szféráját

Menedzsere szerint Schumacher titokban már álmodott róla, hogy eltűnik a közéletből. Még balesetét megelőzően mondta Kehmnek: - Nem kell hívnod a következő évre. Eltűnök.

- Azt hiszem, álmodozott róla, hogy elbújjon a nagy nyilvánosság szeme elől. Épp ezért szeretnék ennek a kívánságának eleget tenni, és próbálom megakadályozni, hogy bármilyen hírek kiszivárogjanak a jelenlegi életéről. A Schumacher család nagyra értékeli a rajongók empátiáját, hogy megértik, Michael egészségi állapota nem nyilvános. Hosszútávon minden egészségével kapcsolatos nyilatkozat csökkentené az intim szférájának mértékét - mondta Sabine Kehm.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük