Michael Jackson meglopta zenésztársát: így nyilatkozott a kínos ügyükről Paul Anka
Paul Ankának harcolnia kellett azért, hogy elismerjék, a This Is It-et együtt írta Michael Jacksonnal.

michael-jackson-paul-anka
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Michael Jackson fényes zenei karrierje idején több hírességgel barátságot kötött, emellett voltak olyanok is, akikkel együtt is dolgozott. Sajnos a Freddie Mercuryval készült közös duettjei sosem valósultak meg, ugyanis Jackson mindig bevitte a lámáját a stúdióba, ezzel viszont kiakasztotta a Queen frontemberét.

A '80-as években Paul Ankával is együtt dolgozott, a zenész 1983-ban megjelent Walk a Fine Line című albumán működött volna közre Jackson, de akkor a projekt végül kudarcba fulladt, írta meg a Page Six.

Michael Jacksonra nagyon kiakadt Paul Anka

A nyolcvanéves énekes a lapnak emlékezett vissza a Michael Jacksonnal való közös munkájáról, bevallotta, egy időben nagyon haragudott a kollégájára, ugyanis zenét lopott tőle.

GettyImages-88688373
Fotó: KMazur / Getty Images Hungary

A Jackson családot a '70-es években ismerte meg, mert több Las Vegas-i show-ját is megnézték, egyre közelebbi kapcsolatba került velük, végül Michaellel megbeszélte, hogy készítsenek el közösen egy dalt, ami Anka albumán jelenne meg.

- Elküldtem a hanganyagokat Los Angelesbe neki, az volt a terv, hogy majd ott találkozunk, és a bandával közösen megcsináljuk a számot. Pár nappal később visszahívtak, és közölték velem, hogy Mr. jackson ellopta a kazettákat - emlékezett vissza.

Azt is megmondták neki a telefonba, hogy ne számítson a kollégájára, nem fog elkészülni a közös daluk. Nem csoda, hogy Anka azonnal dühös lett, egyből felkereste az ügyvédjét, érdekesség, hogy Michael Jacksonnak is ugyanaz a személy képviselte a jogait.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Azt mondtam: "Srácok, lemaradtam valamiről? Szerződést kötöttünk!" Erre azt a választ kaptam: "Nos, Paul, most adta ki a Thrillert, és ezzel most arat. Nem akar egyelőre új számot kiadni, és a szerződést sem találjuk." Erre így reagáltam: "Tessék? Oké, fiúk, látom, ki a fontosabb itt. Beperellek titeket, leléptem."

Ennyi elég is volt, hogy visszaküldjék a hanganyagait, emiatt elállt attól, hogy bíróságra cipelje Jacksont és csapatát. Ezzel véget ért a bonyodalom, persze csak Paul Anka hitte így. 2009-ben, miután Michael Jackson váratlanul elhunyt, kiadták a This Is It című dalát, emellett ugyanezt a címet viselő dokumentumfilmet is, amely élete utolsó tervezett turnéjának munkálatait mutatta be. Amikor meghallotta a dalt a rádióban Anka, egyből a szívéhez kapott.

Felkereste ugyanazt a két ügyvédet, akikkel a '80-as években összetűzésbe került. Elmondta nekik, hogy a This Is It-et Jacksonnal együtt szerezték, viszont az ő nevét nem tüntették fel sehol sem, és csak pár óra haladékot adott nekik, hogy helyrehozzák ezt a problémát. Mint kiderült, annak idején Jackson lemásolta a hanganyagait, így tudott később a This Is It végül megjelenni.

- Nagyon egyszerű volt az egész. Azt mondtam, hogy a szerzői jogok felét akarom, vagy megtiltom, hogy tovább játsszák ezt a dalt. Megkaptuk, amit szerettünk volna - magyarázta.

Még a New York Times is kiadott egy külön közleményt, hogy a This Is It című dalt Jackson együtt írta a legendás Ankával.

A zenész hozzátette, Michaelt remek énekesnek tartotta, és azt a sikert, amit elért, azt tényleg megérdemelte.

Michael Jackson lánya, Paris

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű Michael Jackson lánya, Paris.

Ezt is szeretjük