Romlott a Parkinson-kórral küzdő Michael J. Fox állapota: így éli most az életét a Vissza a jövőbe sztárja
Michael J. Fox memóriája nagyon sokat romlott.

michael-j-fox-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Michael J. Fox, a Vissza a jövőbe-filmek Marty McFly-a 1991-ben tudta meg, hogy súlyos betegségben szenved, nagyon fiatal volt még, csupán harmincesztendős. Orvosai Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála, és maximum tíz évet jósoltak neki. Ezután évekig titkolta a sajtó elől, hogy beteg, közben bánatát az alkoholba fojtotta, de szerencsére időben rájött, hogy ez nem segít az állapotán, emellett felesége is sokat segített abban, hogy leszokjon az ivásról. 

Állapota ellenére ugyanúgy forgatott, olyan filmeket forgatott le, mint a Szenzációs recepciós, a Szerelem a Fehér Házban vagy a Pénz boldogít, illetve a Kerge város című sorozat főszereplője lett. 1998-ban jelentette be, hogy Parkinson-kórban szenved, ugyanebben az évben végrehajtottak rajta egy sikeres agyműtétet. A 2000-es és a 2010-es években is ugyanúgy dolgozott tovább színészként, olyan szériákban láthatták a rajongók, mint a Férjem védelmében vagy a Kijelölt túlélő. A People magazin a színész állapota felől érdeklődött, kiderült, az utóbbi években csak még nehezebbé vált számára a munka romló egészségi állapota miatt.

Michael J. Foxnak már a memóriája sem a régi

Az 59 éves sztár elmondta, sajnos már nem csak az izommerevség és a remegés az egyetlen, ami rendszeresen jelentkezik nála tünetként, ennél már sokkal súlyosabb lett az állapota.

- A rövid távú memóriámnak lőttek. Mindig is jó voltam a szövegtanulásban, az utolsó pár munkám során olyan extrém szituációkba keveredtem, hogy igen nehéz szavakat kellett kimondanom. Nagy küzdelmet jelentettek nekem ezek - vallotta be. 

Azért, hogy a beszédét jobban értsék az emberek, nyelvtörő mondókákat gyakorol rendszeresen. A romló szövegtanulási készségei miatt egy új területen bontakozott ki az utóbbi hónapokban, az írásnak szentelte mindennapjait. No Time Like The Future címmel jelenik meg negyedik memoárja. A könyv november 17-én kerül a boltok polcaira.

- A gitáron való játékom egyáltalán nem jó, rajzolni már nem tudok, táncolni sosem tudtam, és a színészkedés is egyre keményebb számomra. Így maradt az írás, szerencsére nagyon élvezem - tette hozzá.

2018-ban nagy csapás érte, egyre több alkalommal összeesett, végül kiderült, hogy a gerincvelőjével van probléma. Megműtötték, utána újra megtanult járni.

Így fest napjainkban a Karate kölyök

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest napjainkban az 59 esztendős Ralph Macchio.

Ezt is szeretjük