Michael Caine egy reklámban szúrta ki gyönyörű feleségét: 48 éve élnek boldog házasságban

A színész fejét első pillantásra elcsavarta szépségkirálynő kedvese.

michael-caine-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Michael Caine hihetetlen karriert tudhat magáénak a filmiparban, több száz filmet forgatott már. Számos díjat zsebelt be, köztük az Oscart kétszer is elnyerte. Azonban szerelmi élete sem kevésbé lenyűgöző, mint színészi munkássága, tündérmesébe illő módon ismerte meg a feleségét.

Első házassága 1962-ben ment tönkre, saját bevallása szerint azért, mert még túl fiatal volt, és nem tudta, hogyan kezelje a pályája elején ért kudarcokat. Ráadásul úgy vélte, szintén színész kedvese sokkal tehetségesebb nála, így már azt fontolgatta, feladja az álmát, hogy befusson Hollywoodban.

Michael Caine és felesége

Épp jókor toppant be az életébe második felesége, aki egyben élete szerelme lett, és meghatározó szerepet játszott későbbi sikerei elérésében.

michael caine wife
Fotó: Getty Images Hungary

Shakira Baksh-ot hazája legszebbjének koronáztak, miután megnyerte a Miss Guyana címet, egy tévéreklámban szerepelt, ekkor 1971-et írtunk. Ebben szúrta ki a színész. Ahogy megpillantotta a lányt a hirdetésben, egyből megbabonázta őt a szépsége. Olyannyira, hogy egyből repülőre szállt volna, hogy felkutassa kiszemeltjét, hiszen biztosra vette, hogy a tengerentúlon él.

Szerencsére nem kellett messzire mennie, ugyanis egy barátjától megtudta, aki annál a tévétársaságnál dolgozott, ami a reklámot sugározta, hogy bár az egzotikus szépség nem angol, de Angliában él és dolgozik. A telefonszámát is sikerült megkaparintania, majd addig hívogatta a lányt, amíg az a 11. tárcsázásra végül felvette neki a kagylót.

michael caine
Fotó: Jim Spellman / Getty Images Hungary

A pár azóta is együtt van, pontosan 48 éve élnek boldog házasságban. A színésznek bombabiztos receptje van arra, mitől működik jól egy kapcsolat.

- A jó házasság titka: a külön fürdőszoba. Sose akarj megosztozni egy nővel a fürdőn, különben a végén ott végzed egy kicsi sarokban a piperedolgaiddal. Idősebb vagyok a feleségemnél, ezért nekem is kell a tér - viccelődött Jonathan Ross interjújában.

Hollywood legendái akkor és most

Robert De Niro, Morgan Freeman, Michael Caine, Jean Reno, Gérard Depardieu - csak néhány név, akiket idősebben ismertünk és szerettünk meg. Nézd meg, hogy néztek ki ezek a sztárok fiatalkorukban!

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük