A 74 éves Meryl Streep hófehér estélyiben vette át a díjat a cannes-i filmfesztiválon: istennőként tündökölt a színésznő

A 74 éves színésznő mindenkit levett a lábáról a cannes-i filmfesztivál díjátadóján. Streep rangos kitüntetéssel távozott.

Meryl Streep hófehér estélyiben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A 74 éves, háromszoros Oscar-díjas színésznő, Meryl Streep május 14-én a cannes-i filmfesztivál nyitóünnepségén tiszteletbeli Aranypálmát kapott, ami az esemény legmagasabb rangú kitüntetése. 

Meryl Streep hófehér estélyiben

Meryl Streep azonban ruhájával felhívta magára a figyelmet, a díjat ugyanis egy mesés Dior Haute Couture ruhában vette át. A hófehér kreációban istennőként tündökölt a színpadon, megjelenését pedig fehér szandállal, ezüst kiegészítőkkel és kontyba kötött hajjal tette teljessé. A nemzetközi sajtó is rengeteg dicsérő cikket jelentetett meg a 74 éves színésznőről, akin a divatház gyönyörű darabja úgy állt, mintha ráöntötték volna. 

A letisztult Dior darab derekán elhelyezett csavart berakás hangsúlyozta a 74 éves színésznő karcsú, nőies alakját.
A letisztult Dior darab derekán elhelyezett csavart berakás hangsúlyozta a 74 éves színésznő karcsú, nőies alakját.
Fotó: Daniele Venturelli / Getty Images Hungary

A díjátadón Juliette Binoche színésznő adta át Streepnek a kitüntetést 35 évvel azután, hogy Streep 1988-ban debütált Cannes-ban a Gonosz angyalok című filmmel, amellyel elnyerte a fesztivál legjobb színésznőjének járó díjat. A hatvanéves Binoche sírva beszélt Streep filmtörténeti fontosságáról, és néhány klasszikus szerepét említette, többek között az 1978-as Holokauszt című minisorozatot, az 1979-es Kramer kontra Kramert és az 1982-es Sophie választása című alkotást.

- Kitörölhetetlen helyet vájtál magadnak a filmtörténetben. Egy nemzetközi kincs vagy. Amit a filmjeid nézése közben éreztem, az az, hogy be kell teljesítened az álmaidat - és a mi álmainkat is. Megváltoztattad azt, ahogyan a nőkre tekintünk a filmvilágban - mondta Binoche Streepnek a színpadon meghatódva.

Streep köszönetet mondott régi ügynökének, Kevin Huvane-nek, valamint haj- és sminkstylistjának, Roy Helennek, akinél kiemelte, neki köszönheti minden filmes karakterének tökéletes megjelenését, akit az utóbbi fél évszázadban eljátszott. 

A 74 éves Meryl Streepet ezzel a színészkollégájával boronálták össze: a férfi nyilatkozott a kapcsolatukról

Meryl Streepet Martin Shorttal hozták össze.

Elolvasom

Cover-fotó: GettyImages

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük