A köd miatt halt meg Melanie Thornton
Melanie Thornton, a La Bouche együttes énekesnője egy fellépésről tartott Zürich felé, amikor megtörtént a tragédia.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Akik a kilencvenes években voltak tinédzserek, bizonyára emlékeznek a La Bouche nevű formációra, mely olyan popslágerekkel bombázta a parkett ördögeit, mint a Be My Lover és a Sweet Dreams. Bár a banda igazából csak néhány évig működött, az említett két számot azóta is szinte naponta lehet hallani a retro zenére szakosodott rádióadókon.

Azt azonban kevesebben tudják, hogy a dalokat éneklő Melanie Thornton már nincs az élők sorában, 2001-ben ugyanis egy tragikus repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette.

Németoszágban lett sikeres

Az 1967-ben Kaliforniában született Melanie Thornton hatéves korától énekesnőnek készült. Mivel azonban úgy érezte, hazájában nem tud kitörni a klubok világából, a kilencvenes évek elején Németországba ment szerencsét próbálni. Repertoárjába tartozott többek között a Sweet Dreams című dal is, amivel végül felkeltette a Boney M.-et és a Milli Vanillit befuttató menedzser, Frank Farian érdeklődését.

Farian jó érzékkel a szárnyai alá vette, és Lane McCray rapper bevonásával megalakította a La Bouche duót. A két énekes az eurodance irányzat egyik legismertebb képviselője lett a kilencvenes években, egyebek közt hazánkban is nagy népszerűségnek örvendtek.

Ám az évezred új zenei stílusokat hozott, így Thornton úgy döntött, szólóban próbálkozik tovább. Szerződést kötött az Epic Records-cal, és 2000 novemberében kiadta első lemezét.

Csak néhány kilométer hiányzott

Úgy tűnt, egyedül is megállja a helyét a zenei piacon, ráadásul 2001-ben a Coca-Cola is leszerződött vele: Wonderful Dream - Holidays Are Coming című dalát karácsonyi kampányukban szándékoztak felhasználni. Ám sajnálatos módon az énekesnő az ünnepeket már nem érhette meg.

2001. november 24-én Lipcsében adott koncertet, majd felszállt a Crossair Flight Berlinből Zürichbe tartó 3597-es járatára, hogy svájci tévéműsorokban népszerűsítse a dalt. A gép azonban Bassersdorf közelében, körülbelül négy kilométerrel a repülőtér elérése előtt a hegyekbe ütközött, majd lezuhant.

 A feltehetően az alacsonyan elhelyezkedő, sűrű köd miatt bekövetkezett katasztrófában a 28 utasból és ötfőnyi személyzetből 24-en életüket vesztették, köztük a 34 éves énekesnő is.

A tragédia ellenére a Coca-Cola a szerződés szerint felhasználta a dalt - végül ez lett Melanie Thornton szólókarrierjének legsikeresebb száma, ami a harmadik helyig vitte a német slágerlistákon, és azóta is rengetegen hallgatják karácsony táján.
Ezt is szeretjük