Mégiscsak gyilkosság áldozata lett Diana hercegnő?
Az egyiptomi mágnás ügyvédje végre lerántja a leplet a hátborzongató baleset titkos részleteiről!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 1997. augusztus 31-én tragikusan elhunyt Diana hercegnő halálának körülményei a mai napig vitatottak. Bár a hivatalos verzió szerint baleset történt, sok az ellentmondás, és a haláleset körül még most, tizenkét évvel később is rengeteg a tisztázatlan kérdés.

Ezekre a kérdésekre keresi a választ Michael Mansfield: Egy radikális ügyvéd emlékiratai című könyvében. Az ügyvéd korábban Mohamed Al Fayedet, Diana kedvesének apját képviselte, aki a kezdetektől fogva konspirációra gyanakodott, sőt, egyenesen gyilkossággal vádolta az angol királyi családot.

Diana rettegett

Mansfield kérdőre vonja az angol titkosszolgálatot, amiért nem tájékoztatták megfelelően az ügyben nyomozó francia rendőrséget a tudomására jutott kulcsfontosságú információkról. Diana ugyanis két évvel a halála előtt ügyvédjének, Lord Mishconnak mesélt félelmeiről: a hercegnő már akkor elképzelhetőnek tartotta, hogy autóbalesetnek álcázva eltegyék láb alól.

Lehet, hogy Diana önbeteljesítő jóslata vált valóra a rideg királyi família közreműködésével? Mindenesetre Mishcon lejegyezte a Dianával folytatott beszélgetés részleteit, és a baleset kapcsán továbbította a Scotland Yardnak, csakhogy a dokumentumot soha nem használták fel a nyomozás során.

A királyi család hallgat

Talán a család nyomást gyakorolt a rendőrségre? És vajon a véletlenek furcsa játéka, hogy a végzetébe rohanó autó sofőrjének bankszámlájára a baleset idején egy nagyobb összeg érkezett, és hogy az előttük és utánuk haladó autó utasait soha nem hallgatták ki?

Túl sok a véletlen, és a királyi család igencsak mélyen hallgat. Pedig a francia törvények értelmében 2018-ig újra elővehetnék az ügyet, és felelősségre vonhatnák az illetékeseket. De kinek állna ez érdekében?
Ezt is szeretjük