Sztárok, akiket 2014-ben vesztettünk el
2014-ben is számos nagy formátumú színésztől, zenésztől kellett örökre búcsút venni.

Dia

	Robin Williams	A szeretett komikus 2014. augusztus 11-én önkezével vetett véget életének. Parkinson-kórban szenvedett és nem akarta, hogy a betegség eluralkodjon rajta.

Robin Williams

A szeretett komikus 2014. augusztus 11-én önkezével vetett véget életének. Parkinson-kórban szenvedett és nem akarta, hogy a betegség eluralkodjon rajta.

Dia

 	Philip Seymour Hoffman 	46 éves korában, drogtúladagolásban hunyt el Philip Seymour Hoffman 2014. február 2-án. Az Oscar-díjas színész nem véletlenül lőtte túl magát, öngyilkos akart lenni.  	Kapcsolódó cikk: 	Öngyilkos lehetett Philip Seymour Hoffman! Újabb részletek láttak napvilágot haláláról »

Philip Seymour Hoffman

46 éves korában, drogtúladagolásban hunyt el Philip Seymour Hoffman 2014. február 2-án. Az Oscar-díjas színész nem véletlenül lőtte túl magát, öngyilkos akart lenni. 
Kapcsolódó cikk:
Öngyilkos lehetett Philip Seymour Hoffman! Újabb részletek láttak napvilágot haláláról »

Dia


            	Edward Herrmann
            	A Szívek szállodája sorozat Richard Gilmore-ja 2014. december 31-én távozott az élők sorából, 71 éves volt. A színésznél agyrákot diagnosztizáltak, a kezelés és a műtét azonban nem járt sikerrel. Családja döntött úgy december 31-én, hogy lekapcsolják a gépekről.

Edward Herrmann

A Szívek szállodája sorozat Richard Gilmore-ja 2014. december 31-én távozott az élők sorából, 71 éves volt. A színésznél agyrákot diagnosztizáltak, a kezelés és a műtét azonban nem járt sikerrel. Családja döntött úgy december 31-én, hogy lekapcsolják a gépekről.

Dia


            	Joe Cocker
            	Hetven éves korában 2014. december 21-én éjjel elhunyt Joe Cocker. Az énekes tüdőrákban szenvedett. 
            	Kapcsolódó cikk: 
            	Csak most közölték! Vasárnap éjjel elhunyt a legendás énekes, Joe Cocker »

Joe Cocker

Hetven éves korában 2014. december 21-én éjjel elhunyt Joe Cocker. Az énekes tüdőrákban szenvedett. 
Kapcsolódó cikk: 
Csak most közölték! Vasárnap éjjel elhunyt a legendás énekes, Joe Cocker »

Dia

 	Lord Richard Attenborough 	2014. augusztus 27-én este jelentette be fia a BBC-n, hogy elhunyt Lord Richard Attenborough, a világhírű angol színész és filmrendező, akit többek között a Jurrasic Parkban vagy az Elizabeth-ben láthattak a magyar nézők. A legendás rendező augusztus 29-én töltötte volna be 91. életévét. A színész-rendező 2013 márciusában beköltözött egy idősek otthonába, egészségügyi problémái miatt ugyanis állandó felügyeletre volt szüksége. 92 éves felesége is az intézményben élt, ő ugyanis demenciával küzd.

Lord Richard Attenborough

2014. augusztus 27-én este jelentette be fia a BBC-n, hogy elhunyt Lord Richard Attenborough, a világhírű angol színész és filmrendező, akit többek között a Jurrasic Parkban vagy az Elizabeth-ben láthattak a magyar nézők. A legendás rendező augusztus 29-én töltötte volna be 91. életévét. A színész-rendező 2013 márciusában beköltözött egy idősek otthonába, egészségügyi problémái miatt ugyanis állandó felügyeletre volt szüksége. 92 éves felesége is az intézményben élt, ő ugyanis demenciával küzd.

Dia

	Shirley Temple	2014. február 10-én 85 éves korában, kaliforniai otthonában elhunyt Hollywood ünnepelt gyermeksztárja, Shirley Temple. A csigás loknijairól híressé vált színésznő a harmincas években lett ünnepelt sztár, és mindmáig a leghíresebb gyermekszínészként tartják számon. Hároméves kora óta játszott, utolsó szerepét a hatvanas évek elején kapta egy sorozatban. Olyan filmekben tűnt fel, mint A kék madár, A kis hercegnő vagy A Broadway angyala.

Shirley Temple

2014. február 10-én 85 éves korában, kaliforniai otthonában elhunyt Hollywood ünnepelt gyermeksztárja, Shirley Temple. A csigás loknijairól híressé vált színésznő a harmincas években lett ünnepelt sztár, és mindmáig a leghíresebb gyermekszínészként tartják számon. Hároméves kora óta játszott, utolsó szerepét a hatvanas évek elején kapta egy sorozatban. Olyan filmekben tűnt fel, mint A kék madár, A kis hercegnő vagy A Broadway angyala.

Dia

	Oscar de la Renta	Felesége talált rá Oscar de la Renta holttestére 2014. október 20-án este otthonukban. A világ egyik leghíresebb divattervezője 82 éves volt. Halála teljességgel váratlanul érte a családot - feleségét, Antettet és örökbe fogadott fiát, Moisest -, hiszen Oscar de la Renta nem volt beteg, sőt, az utóbbi időben intenzíven dolgozott. 2006-ban rákos megbetegedés miatt kemoterápián vett részt, de sikeresen felépült.

Oscar de la Renta

Felesége talált rá Oscar de la Renta holttestére 2014. október 20-án este otthonukban. A világ egyik leghíresebb divattervezője 82 éves volt. Halála teljességgel váratlanul érte a családot - feleségét, Antettet és örökbe fogadott fiát, Moisest -, hiszen Oscar de la Renta nem volt beteg, sőt, az utóbbi időben intenzíven dolgozott. 2006-ban rákos megbetegedés miatt kemoterápián vett részt, de sikeresen felépült.

Dia

 	Carol Ann Susi 	Az Agymenők és a Kellékfeleség sztárját 2014. november 11-én vesztettük el. A 62 éves színésznőt egy agresszív rák támadta meg és rövid betegség után elhunyt. 	Kapcsolódó cikk: 	Tragikus veszteség! Elhunyt a szeretett színésznő - Így búcsúztak tőle kollégái »

Carol Ann Susi

Az Agymenők és a Kellékfeleség sztárját 2014. november 11-én vesztettük el. A 62 éves színésznőt egy agresszív rák támadta meg és rövid betegség után elhunyt.
Kapcsolódó cikk:
Tragikus veszteség! Elhunyt a szeretett színésznő - Így búcsúztak tőle kollégái »

Dia

	Marcia Strassman	66 éves korában 2014. október 27-én elhunyt Marcia Strassman, a Drágám, a kölykök összementek! sztárja. A hírt húga, Julie Strassman jelentette be a Variety magazinnak. A színésznő, akit még a Harmadik műszakban is láthattunk, hosszú évek óta szenvedett mellrákban, testvére elmondása szerint ennek szövődményébe halt bele. 

Marcia Strassman

66 éves korában 2014. október 27-én elhunyt Marcia Strassman, a Drágám, a kölykök összementek! sztárja. A hírt húga, Julie Strassman jelentette be a Variety magazinnak. A színésznő, akit még a Harmadik műszakban is láthattunk, hosszú évek óta szenvedett mellrákban, testvére elmondása szerint ennek szövődményébe halt bele. 

Dia

 	Jack Bruce 	71 éves korában 2014. október 25-én meghalt a legendás skót basszusgitáros, Jack Bruce, aki fantasztikus triót alkotott a Cream együttesben Eric Clapton gitárossal és Ginger Baker dobossal. A világhírű zenész haláláról, melyet májbetegség okozott, családja értesítette a sajtót és a közvéleményt. Bruce-nál, aki élete során komoly drogproblémákkal küzdött, 2003-ban diagnosztizáltak májrákot. Ugyanabban az évben májátültetésen esett át. 	Kapcsolódó cikk: 	Hosszú szenvedés után után hunyt el a zenész »

Jack Bruce

71 éves korában 2014. október 25-én meghalt a legendás skót basszusgitáros, Jack Bruce, aki fantasztikus triót alkotott a Cream együttesben Eric Clapton gitárossal és Ginger Baker dobossal. A világhírű zenész haláláról, melyet májbetegség okozott, családja értesítette a sajtót és a közvéleményt. Bruce-nál, aki élete során komoly drogproblémákkal küzdött, 2003-ban diagnosztizáltak májrákot. Ugyanabban az évben májátültetésen esett át.
Kapcsolódó cikk:
Hosszú szenvedés után után hunyt el a zenész »

Dia

	Lynda Bellingham	Férje karjaiban hunyt el 2014. október 20-án Lynda Bellingham, az Ahány férfi sorozat sztárja. A 66 éves színésznő rákban szenvedett, 14 hónapos küzdelem után azonban leállíttatta a kezeléseket, mint mondta, szeretne tisztességben meghalni.	Kapcsolódó cikk: 	Férje karjaiban hunyt el a műsorvezető! Órákkal halála előtt még fellépett a tévében »

Lynda Bellingham

Férje karjaiban hunyt el 2014. október 20-án Lynda Bellingham, az Ahány férfi sorozat sztárja. A 66 éves színésznő rákban szenvedett, 14 hónapos küzdelem után azonban leállíttatta a kezeléseket, mint mondta, szeretne tisztességben meghalni.
Kapcsolódó cikk: 
Férje karjaiban hunyt el a műsorvezető! Órákkal halála előtt még fellépett a tévében »

Dia

	Misty Upham	A 32 éves színésznő holttestére október 16-án talált rá a rendőrség, 10 nappal korábban tűnt el otthonából. A Befagyott folyó és az Augusztus Oklahomában című filmek sztárja szüleinek korábban azt mondta, öngyilkos akar lenni, hosszú ideje antidepresszánsokat szedett. 

Misty Upham

A 32 éves színésznő holttestére október 16-án talált rá a rendőrség, 10 nappal korábban tűnt el otthonából. A Befagyott folyó és az Augusztus Oklahomában című filmek sztárja szüleinek korábban azt mondta, öngyilkos akar lenni, hosszú ideje antidepresszánsokat szedett. 

Dia

	Deborah Cavendish, Devonshire hercegnője	2014. szeptember 24-én, 94 éves korában elhunyt Deborah Cavendish, Devonshire hercegnője, halálhírét fia jelentette be. Deborah volt az utolsó a híres Mitford nővérek közül. A Mitford-lányok - Nancy, Pamela, Diana, Unity, Jessica és Deborah - jó modorukról voltak híresek, valamint a 20. század kétes hírű politikai személyiségeihez fűződő, gyakran fanatikus viszonyaikról.	Kapcsolódó cikk: 	Családja körében elhunyt a hercegnő - Ilyen volt az élete »

Deborah Cavendish, Devonshire hercegnője

2014. szeptember 24-én, 94 éves korában elhunyt Deborah Cavendish, Devonshire hercegnője, halálhírét fia jelentette be. Deborah volt az utolsó a híres Mitford nővérek közül. A Mitford-lányok - Nancy, Pamela, Diana, Unity, Jessica és Deborah - jó modorukról voltak híresek, valamint a 20. század kétes hírű politikai személyiségeihez fűződő, gyakran fanatikus viszonyaikról.
Kapcsolódó cikk: 
Családja körében elhunyt a hercegnő - Ilyen volt az élete »

Dia

	Polly Bergen	Családja és barátai körében 84 éves korában 2014. szeptember 20-án elhunyt Polly Bergen Emmy-díjas amerikai színésznő és énekesnő, aki hosszú karrierje során egyebek közt az első női amerikai elnököt és a Rettegés foka című 1962-es thrillerben a terrorizált feleséget alakította, de láthattuk a Született feleségek sorozatban is.

Polly Bergen

Családja és barátai körében 84 éves korában 2014. szeptember 20-án elhunyt Polly Bergen Emmy-díjas amerikai színésznő és énekesnő, aki hosszú karrierje során egyebek közt az első női amerikai elnököt és a Rettegés foka című 1962-es thrillerben a terrorizált feleséget alakította, de láthattuk a Született feleségek sorozatban is.

Dia

	Sir Donald Sinden	A Sakál napja sztárja, Sir Donald Sinden feladta a hosszú évek óta vívott harcát a rákkal szemben, és 90 éves korában, 2014. szeptember 12-én kenti otthonában elhunyt.	Kapcsolódó cikk:	Legyőzte a rák a népszerű színészt! Fia jelentette be halálhírét »

Sir Donald Sinden

A Sakál napja sztárja, Sir Donald Sinden feladta a hosszú évek óta vívott harcát a rákkal szemben, és 90 éves korában, 2014. szeptember 12-én kenti otthonában elhunyt.
Kapcsolódó cikk:
Legyőzte a rák a népszerű színészt! Fia jelentette be halálhírét »

Ezt is szeretjük
Fotó: