Így néz ki MC Hammer, a buggyos gatyás rapper

Fotók

A világhírű énekes amilyen magasra szárnyalt, olyan mélyre jutott az elmúlt évek során.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vajon ki ne emlékezne arra a szemüveges, fekete pasasra, aki méretes, buggyos gatyájában magyarázott valamit érthetetlen rapper-nyelven, miközben ide-oda suhant a színpadon?


A nyolcvanas évek végétől és kilencvenes évek közepéig kétségkívül Stanley Kirk Barrell, azaz MC Hammer uralta a fekete könnyűzenei világot, aki a U Can’t Touch This és a Pray című slágereivel irdatlan sikereket ért el.

A magát katolikus rappernek tartó sztár – állítása szerint az MC nem a ceremóniamester, azaz Master of Ceremonies rövidítése, hanem a Krisztus embere, vagyis Man of Christ-é – a források szerint az 1990-es Please Hammer Don’t Hurt Em albumával 33 millió dollárt, csaknem 8 milliárd forintnyi összeget keresett.

A hírnév azonban olyannyira a fejébe szállt, hogy hihetetlen mértékben kezdte szórni a pénzt: az összeg feléből luxuspalotát épített különféle felesleges és giccses kiegészítővel, emellett pedig több helikoptert és vagy egy tucat luxusautót is beszerzett.

Költekezésének meg is lett a szomorú eredménye – néhány év alatt lenullázta a számláját, sőt majd’ 3 milliárd forintnyi adósságot halmozott fel.

Ráadásul további albumaival már korántsem tudott olyan eredményt felmutatni, mint a már említett lemezzel.

A kilencvenes évek végére Hammer rapid karrierje és csúfos bukása folyamatos céltáblája volt a gengszter-rapperek gúnyolódásoknak, nem beszélve röhejes nacijáról.

Hammer ezek után inkább a vallásra koncentrált – bár pap nem lett belőle, de MC Hammer and His Friends címmel elindította keresztény műsorát az egyik csatornán. Az eltelt tíz évben azért olykor-olykor piacra dobott egy új lemezt, és különböző közügyekben néha hallatja a hangját – de buggyos gatyáját örökre szögre akasztotta.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ami a magánéletét illeti, a 46 éves híresség feleségével, Stephanie-vel és hat gyermekével Kaliforniában él. Legnagyobb lánya, a húszéves A’Keiba Burrell szintén zenei karrierről álmodozik, tavaly szerepelt az MTV egyik tehetségkutató műsorában is.
Ezt is szeretjük