Az Agymenők Amyje 17 évesen: ilyen szép tinédzser volt Mayim Bialik
Mayim Bialik gyerekszínészként kezdte a karrierjét.

mayim-bialik-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mayim Bialik nevét a magyarok zöme az Agymenők című sorozatból ismerheti, a színésznő alakította Amy Farrah Fowler karakterét, a harmadik évad végén tűnt fel először, majd a negyedik évadtól rendszeresen szerepelt a sorozatban.

A színésznő nem az Agymenőkben kezdte a karrierjét, hanem már sokkal előbb, 1987-ben A szépség és a szörnyeteg című sorozatban szerepelt először, akkor még csak 12 esztendős volt, később ünnepelt tinisztárrá vált az Egyesült Államokban.

Mayim Bialik tinikori fotókon

Gyerekként olyan sorozatokban tűnt fel, mint a MacGyver vagy a Webster, de hazájában a Blossom című sorozattal vált ismertté. A sorozatot eredetileg 1990 és 1995 között sugározták, Bialik játszotta benne a főszerepet. Az alábbi fotó a szériához készült, itt a színésznő csupán 17 éves volt. Nagyon bájosan festett. A szitkomban való alakításáért két alkalommal is jelölték a Young Artist Awardson.

GettyImages-93896010
Fotó: Touchstone Pictures / Getty Images Hungary

- Mivel a tévében szerepeltem, egyértelműen kívülállónak éreztem magam. Nem normális, ha ennyi idősen az ember a figyelem középpontjában van. Persze az akkori életemnek voltak olyan részei is, amik hétköznapinak számítottak, úgy bántak velem, mint egy normális gyerekkel, akinek suliba kellett járnia, el kellett végeznem a házi feladatot, és persze a bátyám is szekált - emlékezett vissza a Yahoo-nak adott interjújában.

Bár sok kortársa hamar elkallódott, őt nem érte el a gyereksztárok átka.

- A Blossom forgatásain egyértelműen biztonságban éreztem magam. Sosem találkoztam ott droggal vagy alkohollal. Úgy éreztem, ez egy biztonságos közeg, ahol felnőhetek. Ebből a szempontból szerencsésnek érzem magam.

A színészet mellett a tanulást is fontosnak tartotta, 1993-ban elvégezte a középiskolai tanulmányait, majd miután véget ért a Blossom forgatása, a Kaliforniai Egyetemre ment, idegtudomány, héber és zsidó tanulmányokból szerezte meg a diplomáját, 2007-ben pedig a doktori címét is megszerezte. 

GettyImages-93406484
Fotó: Touchstone Pictures / Getty Images Hungary

- Mivel bevándorlói háttérből származom, az oktatás kiemelten fontos volt nálunk, tudtam, hogy ezt akarom csinálni. Találkoztam különböző formájú, méretű, színű és társadalmi-gazdasági háttérrel rendelkező emberekkel, és valóban szuperpozitív élményben volt részem. Nagyon eltérő világ ez a filmiparétól.

A színészetet a háttérbe szorította, főleg szinkronizált, de komolyabb filmes projekteket nem vállalt el. Végül az Agymenők megváltoztatta az életét. Az alakításával annyira meggyőzte a kritikusokat, hogy négy alkalommal jelölték Emmy-díjra.

A 12 évadot megélt szitkomot napjainkban is ismétlik hazánkban, az alábbi képre kattintva megnézheted, hol játsszák legközelebb az Agymenőket.

Kunal Nayyar felesége

Képes összeállításunkban megnézheted, ki rabolta el Kunal Nayyar szívét.

Ezt is szeretjük