Kemoterápia vár a mellrákkal küzdő Martina Navratilovára
Martina Navratilova szervezetében idejében fedezték fel a kórt, ezért minden esélye megvan a gyógyulásra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Martina Navratilovánál mellrákot diagnosztizáltak, adta hírül a People. Az 53 éves teniszbajnok szervezetében februárban fedezték fel a korai stádiumban lévő betegséget, orvosai szerint pedig szinte kizárt, hogy ne gyógyulna meg rövidesen a kezelést követően.

- Elsírtam magam, amikor februárban megjött a vizsgálat eredménye, amely szerint egy csomót találtak a bal mellemben. Azonnal padlót fogtam, hiszen mindig nagyon figyeltem a testemre, ez azonban valami olyasmi, amibe egyáltalán nincsen beleszólásom - osztotta meg félelmetes emlékeit a nyilvánossággal a sportolónő.

Nagy szerencséje volt

A legendás teniszcsillagnak több szempontból is óriási szerencséje volt. Egyrészt azért, mert már négy éve volt annak, hogy ezt megelőzően mammográfiai vizsgálaton vett részt. Másrészt pedig azért, mert a rák csak a mellében lévő tejcsatornákat támadta meg, és nem terjedt szét a teljes mellszövetben.

- Ez a legjobb forgatókönyv, amit bárki is elképzelhet, akinél mellrákot diagnosztizálnak. A prognózis a rák eme fajtánál kitűnő, mindössze egyetlen százalék az esélye annak, hogy a betegség végül legyőzi a pácienst - nyilatkozta dr. Shelley Hwang, a San Fransiscó-i Egyetem sebésze.

Nem járt el évekig szűrésre

Navratilovát már meg is műtötték, a tervek szerint pedig májusban kezdődik el a hat héten át tartó kemoterápiás kezelés. A kilencszeres Wimbledon-bajnok a mai napig rendszeresen teniszezik és jéghokizik, illetve gyakran vesz részt triatlonokon is. A rendszeres szűrést felelőtlen módon mégis elmulasztotta.

- Négy év telt el az előző vizsgálat óta. Nem törődtem vele. Mindenki elfoglalt, de nem keresek kifogásokat.

Hiába tartom formában magam, és táplálkozom egészségesen, megtörtént velem. Még egy év kihagyás, és óriási bajba kerültem volna - nyilatkozta a sportoló.
Ezt is szeretjük