47 évesen szíven lőtte magát Mark Linkous
A helyszínen meghalt
Mark Linkous, a Sparklehorse együttes frontembere néhány napja önkezével vetett véget életének.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2010. március 6-án, szombaton délután Knoxville városában 47 évesen öngyilkos lett Mark Linkous, adta hírül a Los Angeles Times. Az énekes-dalszerző a rendőrség elmondása szerint két barátja házában tartózkodott a Fourth & Gill negyedben, ahol durván berúgott, mert egy ismeretlen személytől kapott SMS-ek felzaklatták.

Linkous egy rövid időre felment a ház emeletére, majd azt mondta barátainak, sétálni indul, és a hátsó ajtón távozott. A szemtanúk elmondása szerint a zenész az Irwin Street közelében leült az utcán, előkapta fegyverét, majd szíven lőtte magát.

Búcsúüzenetet nem hagyott, a helyszínre érkező mentők pedig még a helyszínen halottnak nyilvánították.

Családja és rajongói gyászolják

- Óriási szomorúság közepette tudatjuk a hírt, hogy kedves barátunk és szeretett családtagunk, Mark Linkous ma önkezével vetett véget az életének. Hálásak vagyunk neki a velünk töltött időért, és örökre megőrizzük őt a szívünkben.

Legyen az utazása békés, boldog és szabad. Létezik mennyország, ahol van számára egy csillag - olvasható a gyászjelentés a Sparklehorse együttes hivatalos honlapján.

Mark Linkous 1962. szeptember 9-én született a Virginia államban található Arlingtonban. Szülei szénbányászok voltak, és 13 éves korában váltak el, ő pedig a zenei karrier mellett döntött, hogy ne kelljen a bányában dolgoznia.

A nyolcvanas években a Dancing Hoods nevű indie együttes tagja lett, ám a banda az évtized végén feloszlott, miután nem sikerült komolyabb kiadóval lemezszerződést kötniük.

Négy emlékezeteset albumot hagyott hátra

Linkous 1995-ben alapította meg a Sparklehorse nevű formációt, amely négy, a kritikusok által elismert albumot adott ki. Pályafutása során olyan neves előadókkal és művészekkel működött együtt, mint Tom Waits, P. J. Harvey, a Radiohead vagy David Lynch.

Öngyilkossága pontos okát nem közölték a sajtóval, a knoxville-i rendőrség csak annyit nyilatkozott, hogy az énekes személyes problémákkal küzdött.
Ezt is szeretjük