Így néz ki most Luke Skywalker, a Star Wars-ból
Mark Hamill bármit is csinál, a világ úgyis a Csillagok háborúja-filmek révén emlékszik rá.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szégyen, de sokan Mark Hamill nevét nem is tudják – ám ha azt hallják, Skywalker, akkor azért a legtöbb embernek beugrik a szőke, szendeképű fiatalember, aki az eredeti Star Wars trilógiában harcolt a gonosz Birodalom ellen.

Az akkor 26 éves fiatalember előtte szerepelt már néhány filmben, illetve sorozatban, de kétségtelen, hogy a jedi-lovag megformálása volt karrierjének csúcspontja.

Talán kevesen tudják, de az első rész – amit mostanában már negyedikként szoktak emlegetni – forgatása idején autóbaleset érte.

Ennek következtében eltört az orra és a pofacsontja, így a film alkotói kénytelenek voltak trükközni egy kicsit a maradék jelenetek elkészítésénél.

Az egyikben dublőrt alkalmaztak helyette, egy másikban, ahol már közelről is kénytelenek voltak megmutatni a főhőst, az ajka felett lévő sebhelyet beépítették a történetbe.

Hősből gonosz

Ily módon a sebet az ifjú, ám rettenthetetlen Luke Skywalker a Hoth bolygó egyik jetiszerű szörnyével harcolva szerezte.

Bár a Csillagok háborúja, a Birodalom visszavág és a Jedi visszatér mozik őrületes sikert arattak, és igazi kultusz alakult ki körülöttük, Harrison Fordon kívül nem igazán lendítették meg a többi szereplő karrierjét. Hamill sem nagyon forgatott utána filmeket, főleg nem jelentőseket, ám új karrier nyílt meg előtte, melyhez nem kellett a teste, annál inkább a hangja - szinkronizálni és narrátorkodni kezdett. Az 1992-ben indult Batman-rajzfilmben például az ő hangján szólalt meg Joker, minekutána gyakran hívták más gonoszok szinkronizálása végett is.

Olyan animációkban lehet hallani mély, dörgedező hangját, mint a Hulk, a Fantasztikus négyes, a Pókember vagy a Phantom: 2040, újabban pedig animékban és videojátékokban is felbukkan.Magánéletéről nem sokat tudni: még 1978-ban elvette Marilou York szájsebészt, akitől három gyermeke született az idők során.
Ezt is szeretjük