Régóta betegeskedett! Családja körében elhunyt a közkedvelt színésznő

Marilyn Nash színésznő az ötvenes évek után visszavonult, 85 éves korában hunyt el.

2011. október 8-án elhunyt Marilyn Nash színésznő - adta hírül Facebook-oldalán
Jeffrey Vance producer.

A színésznő 85 éves volt - halálának pontos részletei még nem kerültek nyilvánosságra.

Orvos akart lenni

Marilyn Nash 1926 októberében látta meg a napvilágot Detroitban. Érettségi után az arizonai egyetemre iratkozott be - orvosnak készült.

Ugyanakkor a színészet kislánykorától fogva vonzotta, a tehetséget Charlie Chaplin látta meg benne, akinek ösztönzésére, otthagyva tanulmányait, hamar a film világába csöppent.

Chaplin 1947-es, Oscar-díjra jelölt filmjében, a Monsieur Verdoux című komédiában kapott egy kisebb szerepet.

Négy évvel később az Ismeretlen világ című sci-fiben öltötte magára dr. Joan Lindsey karakterét, majd az ötvenes években a Hopalong Cassidy és a Medic című szériákban tűnt fel.

Sokoldalú személyiség volt

Színésznői karrierje itt véget is ért, ám a kamerák világának nem mondott búcsút, castingigazgatóként tevékenykedett.

Ugyanakkor megírta Secrets of Hollywood Heydays című könyvét, melyben a sztárvilág rejtelmei mellett az egészséges életmóddal kapcsolatos nézeteit osztotta meg a nyilvánossággal.

Kreativitását lakberendezőként kamatoztatta, de ő volt a Birdcage Theatre társulat egyik alapító tagja is. A színésznő háromszor ment férjhez, de az utóbbi években idős kora és megromlott egészségi állapota miatt már teljesen visszavonultan élt. Rajongói mellett lánya és rokonai gyászolják a közkedvelt színésznőt.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük