Sosem látott fotók Marilyn Monroe-ról utolsó filmjének forgatásán
Marilyn Monroe halála előtt fejezte be a Kallódó emberek forgatását, ekkor készültek róla ezek a ritka fényképek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Marilyn Monroe 1962. augusztus 5-én tragikus hirtelenséggel és fiatalon bekövetkezett halála mélyen megrázta az egész világot, a szőke szexszimbólum kultikus személyét pedig a mai napig óriási rajongás övezi világszerte.

Éppen ezért számít akkora eseménynek a róla készült, korábban még sosem látott exkluzív fényképekből összeállított kiállítás, amely szombattól tekinthető meg több amerikai galériában.

Különleges hangulatú képek

A különleges fényképeket a jelenleg 98 éves fotóriporter, Eve Arnold készítette 1961-ben, a Kallódó emberek című filmdráma forgatásán. A különleges hangulatú fotók érdekessége, hogy egy egészen más arcát ismerhetjük meg az eredetileg Norma Jeane Mortenson néven született színésznőnek.

A világhírű rendező, John Huston megrázó alkotása ugyanis Monroe utolsó filmje, amit még életében fejeztek be. A képeken pedig egyaránt láthatjuk a legendás színésznő személyiségének melankolikus és boldog oldalát, akár a forgatókönyvet olvassa éppen elvonulva, akár kollégájával, Montgomery Clifttel cseveg a szünetben.

Kötelék volt közöttük

 - Szerette a képeimet, és elég ravasz volt ahhoz, hogy észrevegye: frissességük sokkal intimebben reprezentálja őt, mint a stúdiófotók rideg távolságtartásukkal. Köteléket jelentett számunkra ez a munka, Marilyn nagyon fontos szerepet játszott a karrieremben, és véleményem szerint én is segítettem rajta - osztotta meg emlékeit a nyilvánossággal Eve Arnold.

Jelenleg egy Marilyn Monroe-életrajzi film előkészületei zajlanak Hollywoodban, amely Andrew O’Hagan The Life and Opinions of Maf the Dog, and of His Friend Marilyn Monroe című könyvén alapul, és a színésznő utolsó két évét dolgozná fel Maf nevű máltai terrierje szemszögéből, akit Frank Sinatrától kapott ajándékba 1960-ban.

A filmben a pletykák szerint mellesleg a Salt ügynök sztárja, Angelina Jolie játszaná el Marilynt, ám ezt a hírt egyelőre senki sem erősítette meg hivatalosan.

A Kallódó emberek forgatókönyvét Monroe egykori férje, a világhírű Arthur Miller írta, a ma már klasszikusként számon tartott alkotást pedig nyugodtan nevezhetnénk elátkozott filmnek. A forgatás befejezése után ugyanis nemcsak Monroe, hanem a film másik két sztárja, Montgomery Clift és Clark Gable is elhunyt.

Ezt is szeretjük