18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

John F. Kennedy így hódította meg Marilyn Monroe-t: a viszonyukról új információk derültek ki

Marilyn Monroe és az elnök kapcsolatáról újabb titkokra derült fény a Joyce Carol Oates által írt Szöszi című könyvben.

cover

John F. Kennedy, bár házasságban élt feleségével, Jackie Kennedyvel, az elnök mégis sokszor más nők társaságában kereste a pillanatnyi örömöt. Legnagyobb hódításai közül az egyik leghírhedtebb szeretője az ikonikus Marilyn Monroe, eredeti nevén Norma Jeane Baker volt, aki sokszor került a média és a sajtó tárgyának középpontjába a viszonyuknak köszönhetően.

A szőkeség kapcsolata az elnökkel sokszor fájdalmas és furcsa volt, amelyről a Szöszi című életrajzi könyvben olvashatunk. A kiadványt Joyce Carol Oates írta meg több életrajzi mű és személyes feljegyzés alapján. 

Marilyn Monroe és John F. Kennedy viszonya a Szöszi című könyvben

Az elnök 1962 márciusában határozta el, hogy közelebb szeretne kerülni a színésznőhöz. A Palm Springs-i Rancho Mirage-on sétált a kerítőjével együtt, amikor meglátta Marilyn Monroe-t. Az ezt követő intim találkozóik leszervezése, a lehető legnagyobb titokban is a kerítő feladata volt.

marilyn-monroe-kennedy
Fotó: Profimedia

- Az a szőke ott, az Marilyn Monroe? Voltam már vele? Ha nem, hozd össze a dolgot - mondta Kennedy az egyik legtájékozottabb kerítőjének.

A férfi azt válaszolta a forróvérű elnöknek, hogy a színésznő egy kicsit bolond, és komoly kockázatot jelentene számára kapcsolati szempontból. Erre Kennedy így reagált.

- Ki beszélt itt kapcsolatról? Én egy randiról beszélek ott, abban a bódéban. Ha belefér, kettőről.

A cikk az ajánló után folytatódik

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A szexi, szőke sztár 1962 húsvétja után egy héttel kapott egy telefonhívást, amelyben meginvitálták az első találkozóra. Néhány óra alatt kellett átrepülnie Los Angelesből New Yorkba, a randi az Ötödik sugárúton, egy elegáns manhattani hotelben történt, ahova titokban, az épület hátuljából juttatták be az elnök emberei.

„Jiggs és Dick Tracy dünnyögött egy sort, aztán valószínűleg úgy döntöttek, eléggé álcázva van, hogy megtehesse a nagyjából ötméteres utat, mert kinyitották a limuzin ajtaját, óvatosan kiszálltak, és bekísérték az abszurd kapucnis esőköpenybe burkolódzó szőke színésznőt a bejáraton, amely mellett egy ventilátorból forró és büdös konyhaszag ömlött az utcára, majd bevezették egy teherliftbe, ami zúgva és csikorogva felvitte őket az épület utolsó szintjére. Ott aztán kinyílt az ajtó, őt pedig sietősen kiterelték a liftből.”

Az elnökkel folytatott viszonya nemcsak lelkileg, de testileg is fájdalmas és megterhelő volt. A könyvben leírtak alapján egyértelműsíthető, hogy Marilyn Monroe-t az elnökön kívül más idegen férfiak is megerőszakolták a randevúik helyszínén, akarata ellenére. Lényegében Kennedy másoknak is megengedte, hogy hozzáérjenek a színésznőhöz, miután ő végzett az aktussal.

marilyn-monroe-kepe
Fotó: Getty Images Hungary/Gene Lester

„Egy sós tenyér tapadt a szájára és egy könyék nyomta az arcát. Túl gyenge volt ahhoz, hogy tiltakozzon. Elveszítette az eszméletét, majd egy idő után arra tért magához (úgy becsülte, hogy nagyjából húsz perc lehetett, mert addigra az ágyneműre került nedves foltok kevésbé tűntek ragacsosnak), hogy egy másik férfi, egy idegen hágja keményen, egy sietős férfi görnyed rajta, mint zsoké a kancán, egy férfi fehér, keményítőillatú ingben: egy derék alatt meztelen férfi, akinek a farka vakon jár benne ki-be, az ölében tátongó résben.”

Monroe végül erőtlenül lelökte magáról az erőszaktevőt, és próbálta mondani neki, hogy ő csak az elnököt szereti, senki mást, ne éljenek vissza az érzéseivel.

A titkosszolgálat emberei kegyetlenül bántak vele a randevúk után, igyekeztek minél előbb eltüntetni a színésznőt a helyszínről, miközben erőszakosan és undorodva léptek fel ellene.

oates szoszi borito 300dpi
Fotó: Európa Kiadó

„Próbált megszabadulni az őreitől. Az egyik megrázta, a másik pedig pofon vágta, mire vérezni kezdett a szája. Az egyik egy köteg vécépapírt nyújtott felé undorodva. Végighajszolták a folyosón. Sírt, fenyegette őket, hogy majd szól az elnöknek, aki pedig ki fogja őket rúgni.”

Kennedy bolondult a szőke sztárért, még a 45. születésnapjára is őt kérte fel, hogy énekeljen neki. A viszonyukról akkortájt csak pletykák röppentek fel, azonban tényfeltáró cikkek nem jelentek meg a médiában, pedig állítólag több közös fotó is készült róluk, ám ezeknek többségét mind megsemmisítették.

marilyn-monroe-kennedy2
Fotó: Profimedia

Viszonyuk egyik napról a másikra ért véget, a legendás színésznő pedig egyre labilisabb állapotba került a drogok és a mentális állapota miatt. 1962. augusztus 4-én, 36 évesen hunyta le örökre szemeit, tragikus halálát túladagolás okozta a hivatalos dokumentumok szerint. 

John F. Kennedyt az apja bátorította, hogy csalja meg Jackie-t

John F. Kennedyről köztudott, hogy rajongott a nőkért, hiába volt házasember, még az esküvője után sem mondott le a hódításról. Leghíresebb szeretője Marilyn Monroe volt, akivel már az ’50-es években is találkozgatott, derült ki a The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes című dokumentumfilmből. A Netflixen elérhető alkotásban szó esett Kennedy szoknyapecér életmódjáról is.

Cikkünk Joyce Carol Oates: Szöszi című könyve alapján készült.
Kiadja az Európa Kiadó.
Ára 7499 forint.

Átlagos amerikai lány volt, aki addig sohasem látott hatású legendává vált. Milliók imádták, és az élete a rajongók és művésztársak generációit varázsolta el. A Marilyn Monroe művésznéven jobban ismert Norma Jeane Baker életét évtizedek óta kutatják és dolgozzák fel, de mindeddig még egyetlenegyszer sem mesélték el olyan lélegzetelállító és eredeti módon, mint a Szöszi-ben.
A kortárs amerikai irodalom legjelesebb alakjai között számontartott és Magyarországon is jól ismert Joyce Carol Oates eddigi legnagyobb szabású művében újraértelmezi Norma Jeane Bakernek (a gyermeknek, a nőnek és a nehéz sorsú hírességnek) a legbensőbb lírai és szellemi életét, hogy annak bámulatos, gazdag és megrázó hangján mesélje el. Norma Jane legintimebb portréja egy törékeny, egyedi tehetséggel megáldott fiatal nőt állít elénk, aki folyamatosan újrateremti saját magát, hogy a nyomasztó esélyek ellenére képes legyen a felszínen maradni és magának a sztárságnak a jelképévé váljon.Lépésről lépésre haladva vezet be minket a saját történetébe, és meséli el, hogyan tévesztett utat egy folyamatos konfliktusok között élő, lázasan alkotó jellegzetesen amerikai művész.
Az életrajzi és történelmi forrásokra támaszkodó szerző megidézi a női lélek legbensőbb világát és kíméletlen tükröt tart a mítosz elé, mindeközben pedig úgy ír, ahogy eddig még sohasem: extatikus állapotban, átadva magát a témának, úgy, mintha rendkívüli hősének a lelke költözött volna belé.

Cover-kép: Getty Images

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük