Marilyn Monroe halála előtt pár órával Kennedyvel találkozott: meggyilkolták a színésznőt az exférj szerint

Így teltek Marilyn Monroe utolsó órái.

Marilyn Monroe halála előtti órák
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Marilyn Monroe életéről új részletek derülnek ki a júliusban megjelenő Ask Not: The Kennedys and the Women They Destroyed című botránykönyvből, amelyet a Daily Mail újságírója, Maureen Callahan írt.

Így teltek Marilyn Monroe utolsó órái

A könyv leleplezi a Kennedy férfiak botrányait és azt, milyen kizsákmányoló módon bántak a nőkkel. Köztudott, hogy John F. Kennedy és öccse, Bobby Kennedy is viszonyt folytatott az 1962-ben elhunyt Marilyn Monroe-val, így a színésznőről is olvashatnak a kiadványban. Igaz, a könyv még meg sem jelent, de a Daily Mail exkluzívan szemlézett belőle.

Marilyn Monroe volt férje szerint a Kennedyknek is köze lehetett Monroe halálához.
Marilyn Monroe volt férje szerint a Kennedyknek is köze lehetett Monroe halálához.
Fotó: Historical / Getty Images Hungary

Callahan megjegyezte Monroe-ról, hogy súlyos depresszióval küzdött, és élete utolsó szakaszában nem vetette meg az alkoholt és a gyógyszereket sem. Utolsó filmje, a Valamit adni kell című mozi forgatásakor sokszor már ki sem tudott kelni az ágyból, így végül kirúgták a projektből. 

Még 1962. júniusban elvállalt egy Vogue-fotózást, amit a legendás Bert Stern készített róla, júliusban abortusza volt, állítólag Bobby Kennedytől volt várandós, majd augusztus 5-én elhunyt. 36 éves volt. Holttestére a kora reggeli órákban talált rá a bejárónője. 

"Az arca az ágyába volt temetve, meztelen volt, a kezében pedig ott tartotta a telefonját" - írta a könyv szerzője, milyen állapotban találtak rá.

A hivatalos jelentések szerint barbituráttúladagolás okozta a halálát, azonban Monroe exférje, Joe DiMaggio mindig is úgy gondolta, hogy volt szerelme gyilkosság áldozata lehetett.

Marilyn Monroe és Joe DiMaggio.
Marilyn Monroe és Joe DiMaggio.
Fotó: Bettmann / Getty Images Hungary

- Mindig is tudtam, ki ölte meg, de nem akartam lázadást kirobbantani ebben az országban. Azt mondta nekem, hogy valaki meg akarja ölni, de ezt titokban tartottam. Az egész Kennedy család nőgyilkos volt, és mindig megúszták a dolgot. Száz év múlva is meg fogják úszni - idézte DiMaggio szavait a könyv, a férfi Monroe halála után pár évvel fogalmazott így.

Callahan azt is leírta, hogy a színésznő halálának estéjén Bobby Kennedy ott járt Monroe Los Angeles-i házában. 

"Az FBI, a CIA, Bobby és Jack is felfedezték, hogy bepoloskázták Marilyn otthonát, és lehallgatták a telefonbeszélgetéseit a színésznő tudta nélkül... Bobby nem akart lelépni a rögzített hangszalagok nélkül."

Kennedy Monroe-t kérte számon, hogy mégis hol vannak a szalagok, de a dívának fogalma sem volt arról, miről beszél a férfi. 

"Bobby üres kézzel távozott, majd pár órával később Marilyn Monroe meghalt."

A tragikus eset után az FBI embereit arra utasították, hogy semmisítsék meg bizonyos telefonhívások hangfelvételeit. Marilyn 1980-as években megtalált  híváslistája azt mutatta, hogy nyolcszor hívta JFK öccse munkahelyét június 25. és 30. között.

Az is kiderült, hogy 1985-ben az ABC News egy televíziós különkiadást tervezett, amely a Kennedy testvérek Monroe halálában való esetleges részvételéről szólt volna, de néhány órával az adás tervezett időpontja előtt az ABC hirtelen megváltoztatta a műsorrendet, a dokumentumfilmet pedig nem adták le. Az ABC News akkori elnöke, Roone Arledge döntött így, mint kiderült, a férfi régi jó barátja volt Bobby Kennedy feleségének, Ethelnek.

Marilyn Monroe smink nélkül is gyönyörű volt: magyar bőrgyógyász krémjével ápolta bőrét

Marilyn Monroe-ról smink nélküli képet posztoltak.

Elolvasom

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük