Sokat szenvedett! Hat év után végül legyőzte a rák a közkedvelt színésznőt
Sally Field édesanyja, Margaret Field otthonában hunyt el hosszan tartó rákbetegség után.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. november 6-án hosszan tartó betegség után 89 éves korában malibui otthonában elhunyt Sally Field édesanyja, Margaret Field, adta hírül a Variety.

A lap értesülései szerint hat évvel ezelőtt diagnosztizáltak szervezetében rákos daganatot, amellyel egészen mostanáig emberfeletti erővel harcolt.

Egy ügynök figyelt fel rá

Eredetileg Margaret Morlan néven látta meg a napvilágot 1922. május 10-én Houstonban, a második világháború idején költözött Kaliforniába.

Ott fedezte fel Milton Lewis, a Paramount Pictures egyik fiatal tehetségekre vaádszó ügynöke, aki elhívta egy meghallgatásra.

Olyan ügyesen szerepelt, hogy egy 18 hónapos szerződéssel hagyta el a neves filmstúdió épületét.

Korábban a világhírű Charles Laughton tanítványa volt, színészi pályafutását pedig a negyvenes évek közepén kezdte.

Szerepelt többek között Cecille B. DeMille Sámson és Delilah című kalandfilmjében és a John Farrow-rendezte The Big Clock című film noirban.

Kétszer házasodott meg

Népszerűségét elsősorban mégis az olyan westernfilmeknek köszönhette, mint a Wagon Train, a The Virginian vagy a The Range Rider.

Karrierjének további emlékezetes alakításait olyan scifikben nyújtotta, mint a Captive Woman vagy a The Man From Planet X.

1942-ben feleségül ment Richard Dryden Field katonatiszthez, két gyermeke született tőle: Sally és Richard Field - lányából is ismert színésznő lett.

1950-ben váltak el, ezt követően pedig Jock Mahoney vezette oltár elé, akinek a nevét is felvette hivatalosan.

A harmincas évei közepén, amikor kislánya, Sally 13 éves lett, úgy döntött, hogy visszavonul és minden idejét családjának szenteli. Szomorú egybeesés, hogy éppen lánya, Sally Field 65. születésnapján távozott az élők sorából.

Ezt is szeretjük