A japán hercegnő nem szokványos menyasszony volt: ilyen kreációkban házasodtak az előkelőségek 2021-ben

Mako hercegnő nem kért a japán tradíciókból.

mako-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Naruhito japán császár unokahúga, Mako japán hercegnő és szíve választottja, Kei Komuro még kedden kötötték össze az életüket. Azért kapott óriási visszhangot a médiában az esküvőjük, mert az előkelőség egy közember felesége akart lenni, ennek érdekében lemondott a címéről, és elvesztette császári státuszát. Nem mellesleg azt a 150 millió jent - átváltva 412,5 millió forintot - is visszautasította, amit azért szánt volna neki a családja, hogy megőrizhesse a méltóságát, és előkelő színvonalon élhessen a palotán kívül.

Mako hercegnő és más előkelőségek esküvői ruhája

Kei Komurót még 2012-ben ismerte meg egy étteremben, mindketten a Mitaka Nemzetközi Keresztény Egyetem hallgatói voltak. 2013-ban történt meg az eljegyzésük, de ennek hírét csak évekkel később, 2017-ben jelentették be hivatalosan. Amikor Komuro édesanyja pénzügyi vitába keveredett 2018-ban, emiatt rengeteg negatív cikk jelent meg a vőlegényről és famíliájáról. Emiatt a hercegnő családja nyomására lefújták az esküvőt. Mako végig kitartott szerelme mellett, és végül 2021. október 26-án összeköthették az életüket.

Nem volt nagy ünnepség, sem hagyományos szertartás, szerény körülmények között kötötték össze az életüket a helyi hivatalban. Bár a japán tradíciók szerint a pár tradicionális kimonót visel, az ő esetükben nem így történt. Mako egy egyszerű, dekoratív kék ruhát húzott, míg Komuro öltönyt viselt. A reggeli esküvőjük után egy sajtótájékoztatón jelentették be, hogy hivatalosan is házasok, írta meg a Reuters. Kifejtette, hogy Kei pótolhatatlan számára, és mindenképpen ragaszkodtak ahhoz, hogy megházasodjanak. Azt is kifejtette, hogy a férjéről megírt, negatív és inkorrekt cikkek szomorúságot okoztak neki.

 - Imádom Makót, az egyetlen életemet pedig azzal akarom leélni, akit szeretek - fogalmazta Komuro, aki mindenben támogatja feleségét.

Képes összeállításunkban összegyűjtöttük, hogy 2021-ben milyen kreációkban mondták ki a boldogító igent az előkelőségek.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük