A japán hercegnő nem szokványos menyasszony volt: ilyen kreációkban házasodtak az előkelőségek 2021-ben
Mako hercegnő nem kért a japán tradíciókból.

mako-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Naruhito japán császár unokahúga, Mako japán hercegnő és szíve választottja, Kei Komuro még kedden kötötték össze az életüket. Azért kapott óriási visszhangot a médiában az esküvőjük, mert az előkelőség egy közember felesége akart lenni, ennek érdekében lemondott a címéről, és elvesztette császári státuszát. Nem mellesleg azt a 150 millió jent - átváltva 412,5 millió forintot - is visszautasította, amit azért szánt volna neki a családja, hogy megőrizhesse a méltóságát, és előkelő színvonalon élhessen a palotán kívül.

Mako hercegnő és más előkelőségek esküvői ruhája

Kei Komurót még 2012-ben ismerte meg egy étteremben, mindketten a Mitaka Nemzetközi Keresztény Egyetem hallgatói voltak. 2013-ban történt meg az eljegyzésük, de ennek hírét csak évekkel később, 2017-ben jelentették be hivatalosan. Amikor Komuro édesanyja pénzügyi vitába keveredett 2018-ban, emiatt rengeteg negatív cikk jelent meg a vőlegényről és famíliájáról. Emiatt a hercegnő családja nyomására lefújták az esküvőt. Mako végig kitartott szerelme mellett, és végül 2021. október 26-án összeköthették az életüket.

Nem volt nagy ünnepség, sem hagyományos szertartás, szerény körülmények között kötötték össze az életüket a helyi hivatalban. Bár a japán tradíciók szerint a pár tradicionális kimonót visel, az ő esetükben nem így történt. Mako egy egyszerű, dekoratív kék ruhát húzott, míg Komuro öltönyt viselt. A reggeli esküvőjük után egy sajtótájékoztatón jelentették be, hogy hivatalosan is házasok, írta meg a Reuters. Kifejtette, hogy Kei pótolhatatlan számára, és mindenképpen ragaszkodtak ahhoz, hogy megházasodjanak. Azt is kifejtette, hogy a férjéről megírt, negatív és inkorrekt cikkek szomorúságot okoztak neki.

 - Imádom Makót, az egyetlen életemet pedig azzal akarom leélni, akit szeretek - fogalmazta Komuro, aki mindenben támogatja feleségét.

Képes összeállításunkban összegyűjtöttük, hogy 2021-ben milyen kreációkban mondták ki a boldogító igent az előkelőségek.

Ezt is szeretjük