Gyász! Végül legyőzte a rák az ismert színésznőt
Testvére ismét gyászban
Lynn Redgrave évekig küzdött a rák ellen, meg is műtötték, mégsem tudták megmenteni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2010. május 2-án, életének 67. esztendejében, kenti otthonában elhunyt Lynn Redgrave brit színésznő, Vanessa Redgrave húga, adta hírül az ügynöke.

A sztár évek óta küzdött a mellrákkal, kemoterápiás kezelésen vett részt, és a mellét is eltávolították, ám a kóros sejteket nem tudták teljesen kiirtani a szervezetéből. Végül vasárnap szerettei körében érte a vég.

Otthonában érte a halál

- Szeretett anyánk, Lynn Rachel békésen ment el, miután hét évig szívósan küzdött a mellrák ellen. Sosem hátrált meg, erősebben szeretett és kitartóbban dolgozott, mint valaha. Anyaként, nagyanyaként, íróként, színészként és barátként is sokaknak örökké él majd az emlékezetében - állt a család közleményében.

Az 1943-as születésű Lynn Rachel Redgrave kicsi korától színésznek készült, csakúgy, mint testvérei. Miután elvégezte a londoni Central School of Speech and Drama színész szakát, 1962-ben debütált a világot jelentő deszkákon. Hamarosan a filmszakma is felfedezte magának a tehetséges ifjú hölgyet, így a hatvanas évektől felbukkant a mozivásznon is.

Néhány epizódszerep után, 1966-ban játszhatta el a Georgy Girl főhősnőjét, melyért rögtön Oscarra is jelölték. Ezután olyan népszerű alkotások részese lehetett, mint a Ragyogj!, a Gods and Monsters, A második legjobb dolog vagy a Pán Péter. De megfordult egyebek közt a Született feleségekben egyik epizódjában is, legutóbb pedig az Ugly Betty: Címlapsztoriban láthatták rajongói.

Újabb tragédia a Redgrave családban

Érdekesség, hogy bár örökölte édesapja színészi tehetségét, világéletében zavarta, hogy a híres Redgrave dinasztiához tartozik, és nehezen birkózott meg azzal, hogy vajon csak a neve miatt érdeklődnek-e utána.

Ami a magánéletét illeti, 1967-től 2000-ig John Clark színész-rendező felesége volt, tőle született három gyermeke, akik azóta hat unokával is megajándékozták.

A Redgrave családot az utóbbi másfél évben sorozatos tragédiák érték: alig egy hónappal ezelőtt, 70 éves korában elhunyt Corin Redgrave, Vanessa és Lynn testvére.

Vanessa lánya, Natasha Richardson pedig egy síbaleset következtében halálozott el 2009 márciusában.

Ezt is szeretjük