Fiatalon minden állásából kirúgták Louis de Funés-t - Így vált sikeres színésszé
Louis de Funés karrierje csak lassan indult be.

louis-de-funes-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak hírességek, akiknek annyira szerencsésen alakul az életük, hogy már egész fiatalon befutnak, viszont vannak, akiket sokkal kacifántosabb út vezet a hírnév felé. A legendás francia színész és komikus, Louis de Funés fiatalkora sem volt egyszerű.

Louis de Funést fiatalon sok helyről kirúgták

Az 1914 júliusában született sztár nem egyik pillanatról a másikra vált híressé. Igazi zabolázatlan művészlélek volt, nagyon szeretett rajzolni, és a kiváló hallása miatt ügyesen zongorázott is. Miután kicsapták a középiskolából, próbálta eltartani magát. Szinte nem volt olyan állás, amit ne próbált volna ki. Rövid ideig dolgozott műszaki rajzolóként, fotós gyakornokként, de még varróházban is foglalkoztatták.

[PINTEREST] 5da7143a8b721

Az összes állásából elbocsátották őt.  Amikor 1939-ben kirobbant a második világháború, nem sorozták be katonának - akkor arra hivatkoztak, hogy egy hiba történt a rendszerben, de az alacsony termete is szerepet játszhatott abban, hogy végül alkalmatlannak találták a harchoz. Sokáig egy bárban, zongoristaként kereste a kenyerét Párizs egyik neves bárjában. Védjegye volt, hogy zongorázás közben mindig furán grimaszolt, ezzel pedig a vendégeket rendszeresen megnevettette.

Ekkortájt jött az ötlet, hogy komikusnak áll, egy évig még színészetet is tanult. Színházban játszott, de a '40-es években visszatért a zongorázáshoz, mert úgy vélte, hogy egy alacsony, kopasz férfi úgysem kellene a filmiparba. Közben összebarátkozott Daniel Gélin színésszel és rendezővel, aki bátorította, hogy ne adja fel a színészetet. 1945-ben, 31 esztendősen jó barátjának köszönhetően kapta meg élete legelső szerepét, a La tentation de Barbizon című francia filmben rajta kívül Gélin is szerepelt.

Ezután a '40-es években több szerepet is kapott, de az átütő sikerre még várnia kellett néhány évet. Az 1956-ban megjelent Átkelés Párizson című film után kezdték fontosabb szerepekkel elhalmozni őt. Sikeressége csak fokozódott, amikor 1964-ben megjelent A Saint Tropez-i csendőr című vígjáték, ami a népszerű Csendőr-filmek első része volt. Ugyanebben az évben a Fantomas is nagy sikert aratott számára. Az 1966-os Egy kis kiruccanás című mozija minden idők legnagyobb francia kasszasikere volt.

Filmezés mellett a színházban is remekelt, 1975 márciusában szívinfarktust kapott, ezután színházi munkáitól végleg megvált, filmes szerepeket még elvállalt, de már nem annyit, mint karrierje csúcsán. Utolsó mozija, A csendőr és a csendőrlányok 1982-ben jelent meg, 1983 januárjában, 68 évesen örökre lehunyta a szemeit.

Ő volt Louis de Funés felesége

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett a legendás francia színész felesége, Jeanne.

Ezt is szeretjük