Sophia Loren 74 évesen is irigylésre méltóan dögös
Elbűvölő képek
A nálánál sokkal fiatalabb sztárokat is kenterbe veri nőiességben a kultikus olasz híresség.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sophia Loren még a régi korok filmcsillagai közé tartozik, ám csillaga még annyi év elteltével is fényesen szikrázik.


A Rómában született színésznő nemcsak művész, hanem igazi olasz mamma, aki családját is legalább olyan fontosnak tartja, mint munkáját.

A kislányként piszkafának csúfolt Sofia Scicolone – csak későbbi férje tanácsára változtatott nevén – 15 évesen szépségversenyt nyert, és a mama unszolására hamarosan statisztaszerepekben domborít a Cinecittá filmstúdió alkotásaiban.

Legendás szépsége nem fakul

Itt ismerkedik meg a nálánál négy évtizeddel idősebb Carlo Pontival, akivel végül kalandos körülmények között kelnek egybe.

Lehetetlen felsorolni, milyen színvonalas, filmtörténeti jelentőségű mozikban szerepelt és milyen nagynevű rendezőkkel és neves kollégákkal dolgozott együtt a sztár az idők során, mind hazájában, mind a tengerentúlon.

A számtalan díjjal, köztük az Oscarral is jutalmazott Loren napjainkban is forgat, legutóbb az Ők sem voltak szentek című kanadai minisorozatban láthattuk. Az pedig, hogy néhány napja többek között Fergie, Kate Hudson, Marion Cotillard és Judi Dench társaságában látták a Cipriani étteremben, szintén nem véletlen.

Guido Contini rendező ugyanis Fellini: 8 és fél hét című filmjének musical-változatát készíti, Nine, vagyis Kilenc címmel, és ennek a próbái zajlottak Londonban - a forgatás pedig október 10-én vette kezdetét.Elnézve az illusztris hölgytársaságot, Loren a maga 74 évével egyáltalán nem lóg ki a sokkal fiatalabb művésznők közül – sőt, az igazat megvallva, szépségével még mindig képes kitűnni a mégoly különleges kis csapatból is.
Ezt is szeretjük