Lógó hasát büszkén vállalja Lizzie Miller

Nem retusálták a dundimodellt

Az eredetileg csak illusztrációnak szánt kép valóságos mozgalmat indított el az igazi nők védelmében.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Első ránézésre ugyanolyannak - mondhatni sablonosnak - tűnt a Glamour amerikai kiadásának szeptemberi száma, mint az összes korábbi. Ám a 194. oldalon olyasvalamivel találkoztak az olvasók, ami cseppet sem megszokott a divatmagazinok lapjain.

Az egyik cikk illusztrációjaként ugyanis egy tangabugyis, félmeztelen hölgy mosolygott az olvasókra. De nem ám a szokványos agyonretusált egyenszépség, hanem egy hús-vér nő, aki láthatóan némi súlyfelesleggel rendelkezett a pocakja táján - és ezt egyáltalán nem szégyellte megmutatni!

A kép egészen pezsdítően hatott a hölgyekre, akik hirtelen belelkesedtek, és egymás után küldözgették a dicsérő e-maileket a Glamour szerkesztőségébe.

- Imádom ezt a fotót! Már kezdtem letenni arról, hogy valaha egy újságban hasonló alkatú nőt látok, mint amilyen én vagyok, és ez teljesen elvette az önbizalmamat. Nekem is pont olyan a pocakom, mint neki - és mégis gyönyörű! - áradozott egy olvasó.

Ki ez a lány?

Azóta már több ezer visszajelzés érkezett a magazinhoz, melyek többsége pozitívan nyilatkozik a kezdeményezésről, hogy a plakátlányok mellett végre egy igazi, hétköznapi nő is helyet kaphatott.

A Glamour honlapján megszólalt az online változat főszerkesztője is, és elárulta, kicsoda valójában a jókedvű szőkeség. Mint kiderült, Lizzie Millernek hívják, és tulajdonképpen semmi különleges nincs benne. Nem sztár, még csak nem is szupermodell, csupán egy egyszerű húszéves lány, 180 centivel és nyolcvan kilóval, aki szeret softballozni és hastáncolni.

Ez még csak a második megjelenése volt a magazin hasábjain, de máris azt tervezik, hogy a novemberi számban közelebbről is bemutatják a szokatlanul nagy önbizalommal rendelkező fiatal hölgyet.

- Ahogy felnőttem, rájöttem, hogy különböző a testünk, és nem mindenki lehet szupervékony - magamat is beleértve! Megtanultam hát szeretni a külsőm, minden domborulatával együtt.

Eleinte nem volt túl nagy kedvem bikinit húzni, mivel úgy gondoltam, nem tökéletes a pocakom, de felismertem, hogy mind mások vagyunk. Ha valaki úgy hordja ezt a darabot, hogy jól és szexisnek érzi magát benne, akkor mások is így fogják látni - mesélte.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Bár még mindig rengeteg az agyonretusált sztárfotó, akad példa az ellenkezőjére is: az Elle májusi számának címlapján például három bombázó - Eva Herzigova, Monica Bellucci és Sophie Marceau - smink nélkül mutatta meg magát. De sikerrel futott a Dove valódi nős kampánya is, ami többek között Magyarországon is látható volt.

Ezt is szeretjük