A Dallas Samantháját emiatt rúgták ki a sorozatból: a Jockey-t játszó Larry Hagman rögtön megfenyegette a készítőket

Linda Gray a Dallasból való kirúgásáról mesélt, végül Larry Hagmannek köszönhetően vették vissza.

linda-gray-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Linda Gray a Dallas című sorozat egyik legnépszerűbb karakterét, Samanthát alakította, aki Jockey Ewing felesége volt. 38 esztendősen kapta meg az ikonikus szerepet, végül 1978 és 1991 között végig maradt a szériában.

Egy hajszálon múlt, hogy ez ne így történjen, ugyanis a készítők egyszer kirúgták a színésznőt, erről ő maga vallott a Daily Mailnek adott interjújában.

Linda Gray kirúgása a Dallasból

Linda Gray, amikor elvállalta a Dallast, ez azt jelentette számára, hogy hónapokat kellett külön lennie a gyerekeitől, ettől lelkiismeret-furdalása is volt, azonban a fizetéséből sikeresen eltartotta a családját. Áldozatokkal járt Samantha szerepe, a forgatások miatt nem volt ott fia középiskolai ballagásán például, tinédzser lánya pedig fellázadt ellene. 1983-ban a házassága is tönkrement, utóbbit nem bánja, sőt, meg is erősödött ettől.

profimedia-0132381707
Fotó: Profimedia

Nemcsak a magánéletében lett magabiztosabb, hanem a munka területén is. Sokat küzdött az írókkal és a producerekkel, hogy Samantha karakterén alakítsanak, és sokkal sebezhetőbbé írják át a személyét. Nem akarta, hogy az emberek csak egy iszákos és házasságtörő asszonynak lássák viszont a képernyőn.

A széria elindulása után pár évvel a Jockey-t játszó Larry Hagman és a Bobbyt alakító Patrick Duffy is lehetőséget kaptak arra, hogy rendezzenek egy-egy epizódot. Linda Gray bármit megtett volna, hogy férfi kollégáihoz hasonlóan a kamera mögé állhasson, de a produkció producere, Leonard Katzman azt mondta neki, hogy erről szó sem lehet.

- Nagyon keményen erőltettem ezt, végül kirúgtak miatta - vallotta be.

profimedia-0317749626
Fotó: Profimedia

- Aztán Larry a védelmemre kelt, azt mondta a készítőknek, ha én megyek, akkor ő is. Persze eléggé jól ismertem Larryt ahhoz, hogy tudjam, nem szállt volna ki a szériából, de nagyon jól hangzott ez a szájából.

Végül Hagman fenyegetőzése eredményt ért el, a készítők meggondolták magukat, és újra felvették Linda Grayt, sőt, végül öt epizódot rendezhetett 1986 és 1989 között.

- Imádtam rendezni, és büszke voltam magamra, hogy megcsináltam végül.

Így néznek ki a Dallas szereplői napjainkban

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak a Dallas sztárjai.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük