Néhány hónap alatt legyőzte a rák! Otthonában elhunyt az ismert színész
Leonard Stone számos népszerű filmben és sorozatban szerepelt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011. november 2-án, egy nappal a 88. születésnapja előtt, rövid ideje tartó rákbetegségben elhunyt Leonard Stone amerikai színész, adta hírül a Daily Mail.

Fél évszázados pályafutása során több mint 120 sorozatban és 35 filmben tűnt fel, amelyekben többnyire mellékszerepeket bíztak rá a rendezők.

Willy Wonka és Zöld szója

A magyar nézők elsősorban az eredeti, 1971-ben forgatott Willy Wonka és a csokigyár című filmből emlékezhetnek rá, amelyben Mr. Beauregard karakterét formálta meg.

További emlékezetes filmjei között tartják számon a két évvel később készült Zöld szója című sci-fit, amiben Charlton Heston oldalán szerepelt, illetve az 1981-es American Pop című zenés-animációs alkotást.

Leonard Stone 1923. november 23-án látta meg a napvilágot, tanulmányait a londoni Royal Academy of Dramatic Art nevű rangos iskolában végezte, a diploma megszerzése után pedig hamar meghódította a színpadokat.

Tony-díjra is jelölték

Fellépett többek között a West Enden és a Broadway-n, emellett nyolc éven keresztül szerepelt Új-Zélandon és Ausztráliában a South Pacific című musicalben, amit az ötvenes években további sikeres szerepek követtek.

1959-ben például a legjobb mellékszereplő Tony-díjára jelölték a Redhead című Bob Fosse-musicalben nyújtott alakításáért, de 1957-ben feltűnt a Pulitzer-díjjal kitüntetett Look Homeward, Angel című színdarabban is.

Utoljára 83 éves korában, 2006-ban állt a kamerák elé a Diane Keaton főszereplésével készült Ki voltál, lányom? című tévéfilmben, amiben az egyik szomszédot formálta meg.

1964-ben vette feleségül Carole Kleinmant. Négy közös gyermeket neveltek fel, akik nyolc unokával ajándékozták meg őket.

Leonard Stone pályafutásának egyik állomása az volt, amikor 2000-ben civilként szerepelt a Szerencsekerékben, ahol több mint négyezer dollárt és egy bermudai utazást nyert.

Ezt is szeretjük