Sztárok, akik legyőzték a rákot
A rák a sztárokat sem kíméli. Íme, 15 híresség, aki szerencsésen legyőzte a halálos kórt.

Dia

 	Shirley Temple 	A harmincas évek bájos gyereksztárjánál 1972-ben diagnosztizáltak mellrákot. Temple volt az első olyan ismert személyiség, aki nyíltan beszélt betegségéről és gyógyulásáról a televízióban.

Shirley Temple

A harmincas évek bájos gyereksztárjánál 1972-ben diagnosztizáltak mellrákot. Temple volt az első olyan ismert személyiség, aki nyíltan beszélt betegségéről és gyógyulásáról a televízióban.

Dia

 	Elizabeth Taylor 	A két Oscar-díjas amerikai színésznőnek több évtizedes pályafutása során több súlyos betegséggel kellett farkasszemet néznie, amelyek közül sikerült a bőrrákot is legyőznie. Végül 2011. március 23-án hunyt el. 	 	Kapcsolódó cikk: 	79 éves korában elhunyt Elizabeth Taylor »

Elizabeth Taylor

A két Oscar-díjas amerikai színésznőnek több évtizedes pályafutása során több súlyos betegséggel kellett farkasszemet néznie, amelyek közül sikerült a bőrrákot is legyőznie. Végül 2011. március 23-án hunyt el.

Kapcsolódó cikk:
79 éves korában elhunyt Elizabeth Taylor »

Dia

 	Olivia Newton-John 	A Pomádé sztárja 1992-ben tudta meg, hogy mellrákja van. Éppen a visszatérésre készült, ezért nemcsak turnéját, de más szerepléseit is le kellett mondania. Gyógyulása óta Olivia Newton-John fáradhatatlanul küzd azért, hogy felhívja a nők figyelmét a veszélyes betegségre és a megelőzés fontosságára. 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Olivia Newton-John »

Olivia Newton-John

A Pomádé sztárja 1992-ben tudta meg, hogy mellrákja van. Éppen a visszatérésre készült, ezért nemcsak turnéját, de más szerepléseit is le kellett mondania. Gyógyulása óta Olivia Newton-John fáradhatatlanul küzd azért, hogy felhívja a nők figyelmét a veszélyes betegségre és a megelőzés fontosságára.
Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Olivia Newton-John »

Dia

 	Lance Armstrong 	A hétszeres Tour de France-győztes biciklista 1996-ban sikeresen legyőzte a hererákot, amelynek az agyában és a tüdejében is képződtek áttétei. A sportoló egy évvel később létrehozta a Lance Armstrong Foundationt, amely a rák elleni küzdelmet és a rákos betegek gyógyítását segíti. 	 

Lance Armstrong

A hétszeres Tour de France-győztes biciklista 1996-ban sikeresen legyőzte a hererákot, amelynek az agyában és a tüdejében is képződtek áttétei. A sportoló egy évvel később létrehozta a Lance Armstrong Foundationt, amely a rák elleni küzdelmet és a rákos betegek gyógyítását segíti.
 

Dia

 	Rod Stewart 	A legendás énekesnél 1999-ben fedezték fel az orvosok, hogy pajzsmirigyrákja van. 2000 júliusában műtötték meg, és habár a beavatkozás veszélyeztette rekedtes hangját, komolyabb következményei nem lettek operációnak, de énekelni újra meg kellett tanulnia. 	 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Rod Stewart »

Rod Stewart

A legendás énekesnél 1999-ben fedezték fel az orvosok, hogy pajzsmirigyrákja van. 2000 júliusában műtötték meg, és habár a beavatkozás veszélyeztette rekedtes hangját, komolyabb következményei nem lettek operációnak, de énekelni újra meg kellett tanulnia.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Rod Stewart »

Dia

 	Cybill Shepherd 	Az amerikai színésznőnél 2002-ben diagnosztizálták a melanómát. Cybill Shepherd a gyógyulása óta a bőrrák elleni küzdelem elkötelezett szószólója lett, aki sok időt szentel arra is, hogy felhívja a figyelmet a napozás veszélyeire is.

Cybill Shepherd

Az amerikai színésznőnél 2002-ben diagnosztizálták a melanómát. Cybill Shepherd a gyógyulása óta a bőrrák elleni küzdelem elkötelezett szószólója lett, aki sok időt szentel arra is, hogy felhívja a figyelmet a napozás veszélyeire is.

Dia

 	Sharon Osbourne 	A kultikus rocker, Ozzy Osbourne felesége 2002 júliusában tudta meg, hogy bélrákja van. Az orvosok szerint csak 33% esélye volt a túlélésre, ő mégis legyőzte a kórt, sőt, a családja életét bemutató valóságshow-ban dokumentálta is a betegségét.

Sharon Osbourne

A kultikus rocker, Ozzy Osbourne felesége 2002 júliusában tudta meg, hogy bélrákja van. Az orvosok szerint csak 33% esélye volt a túlélésre, ő mégis legyőzte a kórt, sőt, a családja életét bemutató valóságshow-ban dokumentálta is a betegségét.

Dia

 	Anastacia 	Az amerikai énekesnő hátfájása miatt 2003 januárjában úgy döntött, hogy műtéti úton kisebbíti meg melleinek méretét. Ekkor fedezték fel nála a mellrákot, amelyet sikeresen legyőzött, ezt követően pedig létrehozta az Anastacia Fundot, hogy így hívja fel a fiatal lányok és nők figyelmét erre a betegségre. 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Anastacia »

Anastacia

Az amerikai énekesnő hátfájása miatt 2003 januárjában úgy döntött, hogy műtéti úton kisebbíti meg melleinek méretét. Ekkor fedezték fel nála a mellrákot, amelyet sikeresen legyőzött, ezt követően pedig létrehozta az Anastacia Fundot, hogy így hívja fel a fiatal lányok és nők figyelmét erre a betegségre.
Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Anastacia »

Dia

 	Delta Goodrem 	Az ausztrál énekesnőnél 18 éves korában, 2003 júliusában diagnosztizálták a Hodgkin-limfómát, ami a rák egy olyan fajtája, ami az immunrendszert támadja meg. A sikeres kezelésnek köszönhetően Goodrem meggyógyult.

Delta Goodrem

Az ausztrál énekesnőnél 18 éves korában, 2003 júliusában diagnosztizálták a Hodgkin-limfómát, ami a rák egy olyan fajtája, ami az immunrendszert támadja meg. A sikeres kezelésnek köszönhetően Goodrem meggyógyult.

Dia

 	Robert De Niro 	Az Oscar-díjas színésznél 2003 októberében diagnosztizálták a prosztatarákot, és decemberben meg is műtötték a New York-i Memorial Sloan-Kettering Cancer Centerben. Az operáció sikeres volt. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Ritka közös fotók! Robert De Niro jóképű fia örökölte apja sármját »

Robert De Niro

Az Oscar-díjas színésznél 2003 októberében diagnosztizálták a prosztatarákot, és decemberben meg is műtötték a New York-i Memorial Sloan-Kettering Cancer Centerben. Az operáció sikeres volt.

Kapcsolódó cikk:
Ritka közös fotók! Robert De Niro jóképű fia örökölte apja sármját »

Dia

 	Kylie Minogue 	Az ausztrál popsztár betegségét óriási médiafigyelem övezte. Kylie Minogue-ot 2005. május 21-én műtötték meg, kemoterápiás kezelésére pedig Franciaországban került sor. A beszámolók szerint amikor gyógyulása után megjelent a színpadon, mintha atombombát robbantottak volna, olyan lendületes volt.

Kylie Minogue

Az ausztrál popsztár betegségét óriási médiafigyelem övezte. Kylie Minogue-ot 2005. május 21-én műtötték meg, kemoterápiás kezelésére pedig Franciaországban került sor. A beszámolók szerint amikor gyógyulása után megjelent a színpadon, mintha atombombát robbantottak volna, olyan lendületes volt.

Dia

 	Sheryl Crow 	Az amerikai énekesnő mellében 2006 februárjában fedezték fel a korai stádiumban lévő rákos daganatot, Crow a kezelés után már májusban újra a színpadra léphetett rajongói legnagyobb örömére.

Sheryl Crow

Az amerikai énekesnő mellében 2006 februárjában fedezték fel a korai stádiumban lévő rákos daganatot, Crow a kezelés után már májusban újra a színpadra léphetett rajongói legnagyobb örömére.

Dia

 	Cynthia Nixon 	A Szex és New York sorozat sztárja csak 2008 áprilisában vallotta be, hogy 2006-ban sikeresen megküzdött a mellrákkal. Saját elmondása szerint félt megosztani betegségének tényét a közvéleménnyel, ám azóta a mellrák elleni küzdelem egyik lelkes aktivistája lett. 	Kapcsolódó cikk: 	Micsoda változás! Így még soha nem láttad a vörös színésznőt »

Cynthia Nixon

A Szex és New York sorozat sztárja csak 2008 áprilisában vallotta be, hogy 2006-ban sikeresen megküzdött a mellrákkal. Saját elmondása szerint félt megosztani betegségének tényét a közvéleménnyel, ám azóta a mellrák elleni küzdelem egyik lelkes aktivistája lett.
Kapcsolódó cikk:
Micsoda változás! Így még soha nem láttad a vörös színésznőt »

Dia

 	Marianne Faithfull 	A brit énekesnőnek mellrákja miatt kellett lemondania 2006 szeptemberében turnéját. Mivel a betegséget korai stádiumban fedezték fel, ezért alig két hónappal később - egy sikeres franciaországi műtét után - örömmel jelentette be gyógyulásának hírét.

Marianne Faithfull

A brit énekesnőnek mellrákja miatt kellett lemondania 2006 szeptemberében turnéját. Mivel a betegséget korai stádiumban fedezték fel, ezért alig két hónappal később - egy sikeres franciaországi műtét után - örömmel jelentette be gyógyulásának hírét.

Dia

 	Christina Applegate 	Az amerikai színésznőnél 2008 augusztusában diagnosztizálták a mellrákot. Mivel a szűrésnek köszönhetően időben felfedezték a kórt,  a műtétnek köszönhetően gyógyultnak nyilváníthatták az orvosok. 	 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Christina Applegate »

Christina Applegate

Az amerikai színésznőnél 2008 augusztusában diagnosztizálták a mellrákot. Mivel a szűrésnek köszönhetően időben felfedezték a kórt,  a műtétnek köszönhetően gyógyultnak nyilváníthatták az orvosok.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Christina Applegate »

Dia

 	Maura Tierney 	A Vészhelyzet népszerű sztárjánál 2009 júliusában diagnosztizáltak mellrákot, és még abban az évben meg is műtötték. 2010 januárjában bejelentette, már teljesen egészséges, folytatja a munkát. 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Maura Tierney »

Maura Tierney

A Vészhelyzet népszerű sztárjánál 2009 júliusában diagnosztizáltak mellrákot, és még abban az évben meg is műtötték. 2010 januárjában bejelentette, már teljesen egészséges, folytatja a munkát.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Maura Tierney »

Ezt is szeretjük
Fotó: