Minden idők legcikibb filmes bakijai
Videókkal!
Szuper filmek, elképesztően nagy bakik: az önjavító autótól a gumifejszéig! Nevess velünk a rendezők figyelmetlenségén!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A hibakeresés minden mozirajongó egyik kedvenc játéka, és néhány gyöngyszem, amire ráleltek, bizony egészen elképesztő. A legviccesebb bakik!

5. Megremeg a gumibárd – A rettenthetetlen

Öt Oscar-díj ide vagy oda, azért ha kritizálni akarja valaki Mel Gibson filmjét, bőven talál muníciót. Kezdve a történelmi hűség totális feláldozásával: hogy mást ne mondjunk, William Wallace a való életben akkor hároméves Izabellával folytat affért, a kaland eredményeképp pedig megszületik a leendő III. Edward – aki igazából Wallace halála után szerény hét évvel jött világra.


Történelemtől eltekintve, a film utolsó jelenete igazán vicces: érdemes figyelni a bannockburni csatában rohamra induló elszánt skót harcos, Hamish csatabárdját, ami finoman fogalmazva is különösen remeg!

4. James Bond furcsa kalandjai

Valamilyen ciki tulajdonképpen minden egyes Bond-filmre jut, persze a 007-es ügynök látványos kalandjaiba belefér néhány bizarr jelenet! A moviemistakes.com összeállításában van minden, mi szem-szájnak ingere: rejtélyesen eltűnő nyakkendő, szaporodó üvegek a hűtőben, színváltó búvármaszk.


De talán a legjobb a meredélyen felboruló autó, amely megtartja mind a négy kerekét – erre begurul előre egy ötödik is… No persze, James Bond világában simán elképzelhető, hogy egy autónak nincs ki mind az öt kereke, főleg, ha már találkozott a 007-essel!

3. Az önjavító Porsche – Kommandó

Ahol Arnold Schwarzenegger van, ott arat a halál, legalábbis a filmvásznon: az akcióhős ezúttal John Matrix szerepében oldja meg Földünk demográfiai problémáit, fegyverek széles arzenálját bevetve.


A film tele van apró, vicces bakikkal: mikor Arnold a szakadék fölé lógatja egyik ellenségét, tisztán látható a biztosítókábel.

De ez még mind semmi a varázslatos módon önjavítóvá vált Porschéhoz képest! Mikor Matrix beugrik az általa láb alól eltett Sully sárga kocsijába, a Porsche bal oldala igencsak meg van nyomorodva néhány korábbi jelenet eredményeképpen.

Amikor beszáll, és elhajt lányával, a sportkabrió varázslatos módon vadonatúj állapotban húz el a kamerák előtt – és bár a Kommandó sok mindenben hajaz az akcióvígjátékokra, a legnagyobb vigyorgást alighanem ez a baki váltotta ki a nézőkből!

2. A túlfejlett rómaiak – Gladiátor

A történelmi hűséghez szintén csak laza szálak kötik a Russell Crowe főszereplésével készült, hatalmas sikert arató Oscar-díjas filmet, melyből kiderül: a rómaiak még annál is fejlettebbek voltak, mint azt a történészek tudni vélik.

A gladiátorjátékokra hívó szórólapok megjelenését még valahogy csak meg lehet emészteni – bár, hogy nyomdagépet honnan szereztek a jó rómaiak, azt nem tudni –, de az egyébként igen látványos kocsiverseny egy jelenete már igen ciki!


A hajtó ugyanis az egyik éles kanyarral felborul, és a nézők ekkor ráébredhetnek, hogy komoly csalással próbált meg nyerni – a szekér alján ugyanis jól kivehető egy igen szép méretű gáztartály! Ismerjük be, van mit csodálni a rómaiak fejlett technikáján!

1. Túl magas a rohamosztagos – Csillagok háborúja

A mozitörténelem egyik legsikeresebb filmje szolgál egyben a mozitörténelem legviccesebb bakijával is. A Csillagok háborúja egyébként is bő tárháza a legkülönbözőbb cikiknek: a rajongók több mint 200-at szedtek össze belőlük, a Han Solo elől kényelmesen arrébb araszoló hullától a vívás közben színt váltó lézerkardokig.


A több száz baki egyértelmű győztesével azonban a legelsőként bemutatott rész szolgál: mikor a birodalmi rohamosztagosok berontanak az irányítóterembe.

Ahol R2D2 és C3P0 elbújtak, az egyik langaléta legénynek komoly problémái akadnak a szemöldökfával – hanghatással együtt a látvány egészen lenyűgöző!

Ezt is szeretjük