Csúfocska tiniből lett szexi démon Lady GaGa
Képekben az átváltozás
A fiatal énekesnő debütáló lemezével tavaly robbant be a köztudatba, de ő sem volt mindig ilyen tüzes domina.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Lady GaGa 1986. március 28-án látta meg a napvilágot Stefani Joanne Angelina Germanotta néven a New York állambeli Yonkers városában.


Zenei tehetsége korán megmutatkozott: négyévesen tanult meg zongorázni, 11 évesen lett a neves manhattani Julliard School zeneiskola növendéke. 13 éves korában írta első balladáját, egy évvel később pedig már nyílt tehetségkutató műsorokban lépett fel.

19 éves volt, mikor leszerződtette a Def Jam Records, miután állítólag L. A. Raid producer meghallotta őt énekelni a folyósón.

Lady GaGa később azt nyilatkozta, sosem találkozott a producerrel - mindenesetre a kiadó három hónap múlva felbontotta a szerződést. Ezek után elköltözött szüleitől, és belemerült az éjszakai klubok világába, egyebek közt különféle börleszk showműsorokban lépett fel.

Egy Queen-dal után kapta művésznevét

Becenevét a Queen együttes Radio GaGa című dala után kapta Rob Fusari producertől, aki az énekesnő hangját Freddie Mercury-éhoz hasonlította.

2007 folyamán Lady Starlighttal dolgozott együtt, aki sokat segített a sztárnak egyéni - és meglehetősen extravagáns - stílusa kialakításában. Együtt léptek fel a Lollapalooza zenei fesztiválon, előadásuk pozitív kritikai fogadtatásban részesült.

Akon indította el profi zenei karrierjét, első lemeze pedig tavaly jelent meg The Fame címmel. Just Dance című slágerét Grammy-re is jelölték a legjobb dance-szám kategóriában, ám végül a Daft Punk kapta a díjat.


Második slágere, a Poker Face mintegy húsz országban lett listavezető, és a sikersztorinak még korántsincs vége. Eklektikus zenei stílusáért – amelyben ügyesen ötvözi az avantgarde, illetve az elektronikus tánc- és popzenét - egyre többen rajonganak világszerte.

Bowie, Jacko, Madonna és Warhol a mesterei

Lady GaGa saját bevallása szerint David Bowie, a Queen, Madonna és Michael Jackson gyakorolta rá a legnagyobb hatást. Ám megemlítette Andy Warholt és Rainer Maria Rilke költőt is, akik szintén befolyásolták imidzse kialakításában. A fő inspirációt mégis a divat jelenti számára: például a rémmé plasztikázott Donatella Versacét is a múzsájának nevezte.

Miközben a slágerlistákat ostromolja, Lady GaGa mindent elkövet azért, hogy felhívja magára a figyelmet. Az uralkodó trendnek megfelelően elhintette például, hogy biszexuális, de olyan pletykák is szárnyra keltek, melyek szerint valójában hermafrodita. Extrém öltözködési stílusával és meghökkentő koncertjeivel is igen hatásosan irányítja magára a reflektorfényt.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A tonnányi sminkkel pedig ügyesen leplezi, hogy korántsem olyan bombázó, mint a magazinok címlapjain.

Ezt is szeretjük