Botrány a királyi családban! Megcsalta férje a hercegnőt
Válni készül a spanyol király legkisebb lánya, Krisztina férje hűtlensége miatt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Válságba került a spanyol király legkisebb lányának, Krisztina hercegnőnek a házassága férje korrupciós botránya miatt.

I. János Károly spanyol király veje, Iñaki Urdangarín ellen 5 millió eurónyi adó elsikkasztása miatt folyik eljárás.

A hercegnőt is bűnrészességgel vádolják

Házasságuk azért inoghatott meg, mert a hercegnőt azzal gyanúsítják, hogy részt vett férje üzelmeiben, ártatlanságát pedig a bíróság előtt kell bizonyítania.

A vád szerint Urdangarín és egyik üzlettársa, Diego Torres állami forrásokat csapolt meg, és több millió eurót elsikkasztott. A pénzt azon a nonprofit társaságon keresztül mosták tisztára, amelynek igazgatója maga a hercegnő volt, így keveredhetett bele ő is az ügybe.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem kezdik ki a vádak házasságukat, hiszen a 47 éves előkelőség négy gyermekével még át is költözött az Egyesült Államokból Barcelonába.

Most azonban úgy tűnik, házasságuk zátonyra futott, hiszen a sikkasztáson kívül más is nehezíti kettejük dolgát. A spanyol El Mundo napilap szerint ugyanis előkerültek olyan e-mailek, melyek a férj hűtlenségét bizonyítják.

Tapintható a feszültség

Egy közelebbről meg nem nevezett forrás szerint érezhető a feszültség kettejük között, és Krisztina válni is kész lenne. Még ha gyermekeik előtt egyelőre el is titkolják, a problémák áthidalhatatlanoknak tűnnek, a férj bűnlajstroma pedig hosszú.

Urdangarínt és üzlettársát előzetes letartóztatásba helyezték, ahonnan 8,2 millió eurós óvadék ellenében szabadulhattak. Ha a bíróság bűnösnek találja őket a vádpontokban, 18 hónapnyi börtönbüntetést is kaphatnak.

A spanyol királyi család hivatalosan is elhatárolódott az ügytől, de ez már nem sokat segített, népszerűségük soha nem látott mélységbe süllyedt.

Ezt is szeretjük