Megjelent Joanna Trollope Sógornők című könyve
A regény azt a kérdést feszegeti mesterien, hogy ha az egész életedet a gyermekeidnek szenteled, mi történik veled, ha felnőnek? (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

- Joanna Trollope mesterien érzékelteti a családi élet pattanásig feszült légkörét. - Sunday Telegraph
- Finom, mint Austen, szenvedélyes, mint Brontë. Trollope briliáns! - Mail on Sunday

A Sógornők lebilincselő családi történet. A Brinkley család nyüzsgő életének középpontjában is az erős akaratú édesanya, Rachel áll. Rachel akkor sem tudja elengedni fiait, amikor azok saját lábukra állnak és családot alapítanak. A három jól sikerült fiú közül Edward és Ralph már nős, amikor Luke összeházasodik Charlotte-tal.

Az ő érkezése a családba nyílttá teszi a felszín alatt húzódó konfliktusokat, és a kezdetben szinte tökéletesnek tetsző idill szertefoszlik. Bár a fiai felnőttként is ragaszkodnak édesanyjukhoz és festőművész apjukhoz, Rachel mégis úgy érzi, hogy a maga építette matriarchális egyeduralom végérvényesen megingott. Három menye – Sigrid, Petra és Charlotte – egyre határozottabban nyilvánítja ki akaratát. A rémült és zavarodott Rachel kénytelen lassan beletörődni, hogy szeretteinek már megvan a maguk élete, amely fölött neki nincs hatalma.

A regény a legkisebb fiú esküvőjével kezdődik. A családi súrlódások mögött sorra tárulnak fel a lelki válságba került családtagok belső vívódásai, akiket nagyon is emberi gyarlóságok jellemeznek. Nem csoda hát, hogy az egymáshoz való viszonyaikat valójában jól-rosszul leplezett, vagy éppen leplezetlen kín és sértettség terheli. Hamarosan mindannyiuk előtt világossá válik, hogy ha nem képesek megváltozni és önmaguk szerepét újraértelmezni, menthetetlenül elveszítik egymást...

Joanna Trollope ma az egyik legsikeresebb angol regényírónő, a romantikus családi regények egyik legkiválóbb képviselője. Tizenhat regénye páratlan népszerűségnek örvend Angliában, több könyvét megfilmesítették. Az utóbbi években minden könyve szerepel a bestseller listákon és komoly nemzetközi sikereket ért el. A sok humorral fűszerezett Sógornők című családregény A másik család után a szerző második magyarul megjelent kötete. A Gloucestershire-ből származó írónő ma Londonban él, munkássága elismeréseként 1996-ban átvehette II. Erzsébet királynőtől a Brit Birodalom Érdemrendjét is.
Még több érdekességet az írónőről az alábbi honlapon olvashatsz: www.joannatrollope.com

Részlet a regényből

- Közben kósza pletykák kezdtek keringeni arról, hogy Guss állítólag újra bepróbálkozott Charlotte-nál. Amikor az ismerősök már párizsi különrepülős utazásokról és karib-szigeteki jachtokról susmorogtak, Luke önuralmát vesztve rohant a Temze túlpartjára Claphamba, Charlotte csótányoktól és molylepkéktől hemzsegő alagsori lakásába, amit Nórával közösen bérelt. Berontott. Charlotte-ot a kanapén találta. Ott ült pizsamában, koszos, kócos hajjal, lekváros kenyeret majszolt és tévét nézett. A Big Brothert. Luke csak állt földbe gyökerezett lábbal, moccanni sem bírt, aztán hirtelen... elsírta magát. Charlotte felkelt a kanapéról és hozzábújt. Luke beszippantotta a haja illatát, eperlekváros leheletét és úgy érezte, belehal a boldogságba.

A kötet elektronikus formában is megvásárolható a www.multimediaplaza.com oldalon.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2165055&banner=2165073&ord=RANDOM_NUMBER)%)

Ezt is szeretjük