Tudd meg, kikkel volt viszonya Diane Keatonnak
Több holywoodi férfi is szerepel a listáján!
A 68 éves színésznő kultikus színészekről mesél őszintén. (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Oscar-díjas filmszínésznő és sikeres író legújabb, humorral és öniróniával sűrűn átszőtt új memoárkötetében mozaikdarabokként tárja elénk izgalmas életének eseményeit, szereplőit, akik között olyan emberek tűnnek fel a kötetben, mint Woody Allen, Waren Beatty, Al Pacino vagy Jack Nicholson.

Diane és Woody Allen

Az immár 68. évébe lépett színésznő sokat foglalkozik a könyvben az öregséggel, a fiatalsággal, a hétköznapok csip-csup ügyeiben rejlő bosszúságokkal, örömökkel és az élet jelenségeiben rejlő szépségekkel.

Egy érett nő vallomásai

A humoros és öniróniával sűrűn átszőtt új memoárkötetében az érett nő hangján szólal meg. Apropót a visszatekintésre és az életről való gondolkodásra egy-egy jelenbeli történés - például vásárlás a lányával, Dexterrel -, egy tárgy, mint például egy fotó vagy egy ruhadarab, vagy éppen saját testrészei szolgáltatják: egyszer a haja, máskor a szeme, megint máskor a füle vagy a lába.

Az összefonódó jelen és múlt, valamint a nagy ívű pálya egyre inkább értelmes egységet alkotnak számára, s az időskor felé való közeledés során egyre érettebbé válik arra, hogy meglássa az élet jelenségeiben rejlő szépséget.

- Diana Vreeland azt mondta, hogy egész életében olyasmi után kutatott, amit még nem látott - írja Diana Keaton könyvében. - Nem rossz életcél. Diana Vreelandhoz hasonlóan én is sajnálom mindazt, amit nem láttam, de hálás vagyok azokért a dolgokért, amiket láthattam. És megígérem magamnak, hogy még jobban igyekszem majd észrevenni azt, amit nem látok, pedig itt van az orrom előtt!

Al Pacino egy filmforgatáson

A színésznő kalandos élete röviden

Diane Keaton, eredeti nevén Diane Hall 1946-ban született Kaliforniában. Egy négygyermekes középosztálybeli család legidősebb gyermekeként nevelkedett harmonikus körülmények között. A középiskola befejezését követően előbb Kaliforniában, majd New Yorkban tanult színészmesterséget.

Első főszerepét Woody Allen Play it Again Sam - magyar címe: Játszd újra Sam; 1969 - című darabjában alakította. Ismert és híres színésznővé olyan filmtörténeti jelentőségű amerikai mozik sztárjaként vált, mint Woody Allen 1977-es Annie Hall című filmje – a címszereplő megformálásáért elnyerte a legjobb női föszereplőnek járó Oscar-díjat –, Warren Beatty Reds - magyarul: Vörösök; 1981 - című alkotása – ebben Louise Bryant megszemélyesítéséért szintén Oscarra jelölték –, valamint Francis Ford Coppola Keresztapa című gengszterfilmje, melyben Kay Adams-et, Michael Corleone feleségét alakította.

Warren Beatty

Különböző műfajú filmjeiben mind a mai napig sikert sikerre halmoz, az utóbbi évtizedben például a Something ’s Gotte Give - magyarul: Minden végzet nehéz; 2003 -, illetve legújabban az And So It Goes - magyarul: Szerelem a végzetem; 2014 - címűben.

Maga is több televíziós és mozifilmet rendezett. Hogy nem csupán az előadóművészi pályán bizonyult kiválóságnak, de íróként is tehetséges, bizonyítja a nagy kritikai és közönségsikert aratott Játszd újra Diane címmel megjelent önéletrajzi könyve - 2011, magyarul a Kossuth Kiadónál 2012 -, valamint legújabb memoárkötete, az Elég volt a bújócskából!

Diane Keaton: Elég volt a bújócskából!

A humoros és öniróniával sűrűn átszőtt új memoárkötetében a melankolikus hang is megszólal.
Izgalmas életének eseményeit, szereplőit – akik között olyan emberek tűnnek fel a kötetben, mint Woody Allen, Waren Beatty, Al Pacino vagy Jack Nicholson – a színésznő össze nem álló mozaikdarabokként tárja az olvasó elé.

A könyvet kiadja: Kossuth Kiadó
A könyv ára: 2990 Ft
Ide kattintva tudod megrendelni!
Ezt is szeretjük