Kirstie Alley 71 évesen váratlanul hunyt el: legyőzte a rák a Nicsak, ki beszél! sztárját
Kirstie Alley december 5-én halt meg.

GettyImages-1221812743

Kirstie Alley december 5-én hunyt el, közölte a szomorú hírt a családja. A közleményt Twitter-oldalán és az Instagramján is megosztották.

Kirstie Alley meghalt

"Szomorúan tudatjuk, hogy hihetetlen, ádáz és szerető édesanyánk elhunyt a rákkal való küzdelem során, amelyet csak nemrég fedeztek fel a szervezetében" - olvasható a közlemény elején.

Szerettei körében hunyt el, bár hatalmas erővel küzdött, végül a betegség győzedelmeskedett. 

"Amilyen ikonikus volt a képernyőn, annál csodálatosabb anya és nagymama volt. Hálásak vagyunk a Moffit Cancer Center hihetetlen orvosokból és nővérekből álló csapatának. Édesanyánk életkedve és szenvedélye a gyermekei, az unokái és a sok állata iránt, nem is beszélve az örökkévaló alkotási öröméről, páratlan volt, mindezek arra késztettek bennünket, hogy mi is úgy éljük az életünket, ahogyan ő tette."

Hozzátették, köszönik minden rajongó támogató szeretetét, és kérik, hogy ebben a nehéz időszakban tartsa mindenki tiszteletben a magánéletüket.

Kirstie Alley 1951. január 12-én látta meg a napvilágot Wichita városában. Miután 1969-ben elvégezte a középiskolát, a Kansas State Egyetem hallgatója lett, de végül nem diplomázott le. Ebben az időben meggyűlt a baja a drogokkal, ezért ment Kaliforniába, hogy új életet kezdjen. Los Angelesbe költözött, ahol csatlakozott a Szcientológia Egyházhoz, emellett lakberendezőként dolgozott. A '70-es évek végén tűnt fel a Match Game vetélkedőben, majd 1980-ban a Password Plus játékműsorban is szerepelt.

- A tévés valóságshow-műsorokhoz és társaikhoz manapság az emberek valószínűleg kicsit több reményt fűznek, mert azt gondolják, hogy így felépíthetnek egy karriert. De abban az időben, harminc évvel ezelőtt úgy láttam, mégis, hogy merészelem én azt gondolni, hogy én valaha is sztár lehetek? Hogy gondolhatom én ezt? - nyilatkozta a Parade-nek 2015-ben.

1982-ben debütált a Star Trek második részében, de a nagy áttörést a Cheers című szituációs komédia hozta meg számára, Shelley Long karakterével milliók szívébe belopta magát, ennek köszönhetően a '80-as évek ünnepelt sztárjává nőtte ki magát. Olyan népszerű alkotásokban szerepelt, mint a Nicsak, ki beszél-filmek, ennek az első része 1989-ben került a mozikba. A John Travoltával készült mozi olyan népszerű lett, hogy két folytatást kapott még.

GettyImages-159831079 (1)
Fotó: Archive Photos / Getty Images Hungary

Érdekesség, hogy a színésznő fülig beleszeretett kollégájába, de sosem váltak egy párrá. Alley nem akarta megcsalni a férjét, időközben Travolta feleségül vette Kelly Prestont. Travoltával élete végéig jó barátságot ápolt, a színész 2019-ben azt nyilatkozta, hogy Kirstie az ő lelki társa, és bármikor dolgozna vele szívesen együtt ismét.

Nemcsak a Nicsak, ki beszél-mozikból lehet ismerős: sokan imádták őt a Kettőn áll a vásár, a Szegény embert az Amish húzza és a Házinyúlra nem lövünk című vígjátékokban. Míg a '80-as és '90-es években jobbnál jobb ajánlatokat kapott, a 2000-es években egyre inkább leáldozóban lett a csillaga. Bár nem adta fel karrierjét, a 2010-es években sem szerepelt átütő kasszasikerben. Idén szerepelt a The Masked Singer című műsorban.

Kétszer házasodott: 1970 és 1977 között Bob Alley felesége volt, 1983-ban Parker Stevensonhoz ment hozzá, tőle 1997-ben vált el. Utóbbi férjének két gyermeket szült: William 1992-ben, Lillie 1994-ben látta meg a napvilágot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük