Ilyen volt, ilyen lett: Kirsten Dunst
Az ifjú hölgy szinte a kamerák kereszttüzében nevelkedett. De hogyan lett a vámpírkisasszonyból Pókember kedvese? Nézd meg!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kirsten Dunst

Kirsten Caroline Dunst 1982. április 30-án született Point Pleasantben, New Jersey-ben. Édesapja, a német származású Klaus Dunst orvosként dolgozott New Jersey-ben, míg a család többi része a nyugati partra költözött, mivel az édesanya, Inez Dunst itt nyitott galériát.

A vámpírlány első csókja

A különélés hamarosan váláshoz vezetett, azonban ez a szomorú esemény nem különösebben nyomta rá bélyegét a tehetséges fiatal lány karrierjére.

Kirsten Dunst mindössze három éves volt, amikor a kamerák reflektorfényébe került, mint gyerekszínész. 

Mindössze hetven reklámfilmben szerepelt, mielőtt igazán fajsúlyos alkotásokban bizonyíthatta tehetségét, ám ha már filmezésre adta a fejét, nem elégedett meg akárkivel.

Egy rövid epizódszerep erejéig felbukkant Woody Allen 1989-es New York-i történetek című filmjében, hogy aztán első csókját 1994-ben, mindössze 12 évesen Brad Pittől gyűjthesse össze az Interjú a vámpírral című film vérszomjas kis hősnőjeként.

Tom Cruise és Brad Pitt oldalán a kacér ifjú hölgy pillanatok alatt berobbant a köztudatba, és egy Golden Globe jelölést is magáénak tudhatott.

Mindössze egy évvel később, 1995-ben a People Magazin az ötven legszebb ember között nevezte meg.

Pókember kedvese

A határozott gyerekszínész az évek során gyönyörű nővé érett, és 1999-ben Sophia Coppola nálunk kevéssé ismert Öngyilkos szüzek című, sokkoló független filmjével a legvonzóbb felnőtt színésznők közé avanzsált. Innen már csak egy lépés választotta el attól, hogy az örökéletű vérszívó után a leghétköznapibb szuperhős, Pókember kedveseként, majd Marie Antoinette-ként jelenjen meg a vásznon.

Mindezek ellenére Kirsten mégis megmaradt az ártatlan és természetes, egyszerű szomszéd lánynak. Nincsenek sztárallűrjei, nincsenek viharos kapcsolatai, nem szabatta át az arcát, a bulvársajtó is inkább csak egy-egy szerencsétlen fürdőruhaválasztása miatt köszörüli rajta a nyelvét. Bájos mosolya éppen olyan félszeg, mint tíz évvel ezelőtt, kicsiny melleit pedig nem fúvatta fel meredező lufikká.


A gyönyörű szőkeség élő példája annak, hogy szerencsére még ma sem kizárólag a botrányok és a műcicik tesznek sztárrá valakit. Minden nőnek kötelező lenne megnéznie a Marie Antoinette című ruhaorgiát, ahol gyönyörű kosztümökben pompáznak a szereplők, Kirsten pedig sugárzóan hódít természetes bájával.

Természetesen akad olyan film is, amikor a szőkeség nem a királyi udvar kellős közepén, és nem is szuperhősök oldalán pompázik. Ha egyszerűen egy hétköznapi lány üde szerelmi kalandjait szeretnéd látni, nézd meg az Elizabethtown című filmet, ahol a sármos Orlando Bloomot csavarja az ujjai köré.
Ezt is szeretjük