A 93 éves Erzsébet királynő nem vonul karanténba, de családja életét is befolyásolja a koronavírus
A királynőről az a hír terjedt, hogy karanténba vonul, de ezeket a pletykákat tagadták.

erzsébet királynő cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világon egyre többen kapják el a koronavírust, a világsztárok közül legelőször Tom Hankst és feleségét diagnosztizálták a betegséggel. Azóta elkapta a vírust Justin Trudeau kanadai elnök felesége, így nemcsak a first lady, Sophie vonult karanténba, hanem a férje is. Sportolók és politikusok tesztjei is pozitívak lettek.

Erzsébet királynő a járvány ellenére továbbra is hivatalban van a Buckingham-palotában, bár a hétvégén elterjedt róla az a hír a The Sun cikke alapján, hogy 93 éves korára való tekintettel ő is karanténba vonul a Windsor-kastélyban, azonban ennek hírét cáfolták.

Erzsébet királynő mégsem vonul karanténba

Az uralkodónő a veszélyeztetett csoportba tartozik, ő egyelőre mégis tovább dolgozik a palotában, ezt a Metro brit lapnak erősítette meg a Buckingham-palota szóvivője.

A családot képviselő sajtós munkatárs elmondta a lapnak, hogy a királynő csütörtökön Windsorba csak a szokásos hétvégi pihenője miatt utazott el, nem amiatt hagyta el Londont, mert félne a koronavírustól.

Egyelőre a világjárvány miatt egyik családtag sem vonul önkéntes karanténba, azonban ahogy az egész világlakosság életére, így az ő hétköznapjaikra is hatással van a betegség. Erzsébet ellátogatott volna ezen a héten Cheshire-be és Camdenbe, de végül ezeket a vírusra való tekintettel lemondták. Károly herceg és Kamilla hercegné programjai is megváltoztak.

A házaspár idén tavasszal Bosznia-Hercegovinába, Jordániába és Ciprusra is elutaztak volna hivatalos kötelezettségeik miatt, végül ezeket az utakat elhalasztották.

Ha a koronavírus helyzete nem javul, akkor várhatóan a májusra és júniusra tűzött nagyszabású kerti partikat is le kell mondania a királynőnek, de az Erzsébet 94. és Fülöp 99. születésnapját megünneplő fogadásokat is lehet, hogy elhalasztják. Az uralkodónő április 21-én, férje június 10-én ünnepli születésnapját.

Zsófia grófné így hasonlított régen Dianára

A királyi család rajongóinak szemet szúrt, hogy Zsófia grófné fiatalkori fotóin kiköpött Diana hercegnő. Képes összeállításunkat megnézve erről te is meggyőződhetsz.

Ezt is szeretjük