Nem fogod elhinni, hogy szólítja a férje Erzsébet királynőt - Leesik az állad tőle
A királyi család nem fukarkodik, ha becenevekről van szó.

kiralyi-csalad-becenevek-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A királyi család tagjai szigorú szabályok szerint élnek, ezért nehéz elképzelni, hogy a négy fal között esetleg lazábban viselkednek. Pedig így van: ha csak maguk között vannak, szívesen szólítják egymást beceneveken.

Ott van mindjárt II. Erzsébet, akire több kedves becézést is aggattak élete során. Károly és Harry hercegek simán Mamának hívják az uralkodót, míg György herceg és Charlotte Gan-Gannek nevezik őt, a nagymama, azaz angolul granny szóból eredeztetve.

györgy-herceg-erzsebet

Vilmos herceg sajátosan Gary-nek hívja a 93 éves asszonyt, ugyanis kisgyerekként nem tudta a granny szót kiejteni. A megnevezéshez egy kedves kis családi történet is kötődik. A Gary egy elterjedt férfinév, és egyszer, amikor a kis Vilmos elesett, folyton Gary-t hívta. Egy, a palotában tartózkodó vendég pedig nem értette, kit keres a kisfiú ezen a néven, egészen addig, míg Erzsébet fel nem világosította. De mind közül a férje, Fülöp herceg megnevezése a legmókásabb, aki a királynő gyerekkori becézését használva Lilibeth-nek, Sausage-nak, azaz Virslinek vagy Cabbage-nek, azaz káposztának szólítja a királyi fenséget.

A kedveskedés az újonnan beházasodott családtagokra is érvényes. György herceg és Charlotte például GaGának nevezik Kamilla hercegnét, Károly pedig Volfrámnak szólítja újdonsült menyét, Meghant, ugyanis szerinte a fém szilárdsága és hajlíthatatlansága illik az egykori színésznőre.
Harry herceg, ha az édesapjához szól, egyszerűen annyit mond: Pa, amit Károly Darling Boy-jal, azaz drága fiammal viszonoz. Harry-nek egyébként nem ez az egyetlen beceneve, sokáig Spike-nak, azaz Tüsinek szólították a családtagok a hajára célozva, Meghan pedig egyszerűen Haz-nek hívja őt.

karoly-kamilla-meghan

Bár Vilmos herceg Katalint a nyilvánosság előtt mindig Catherine-ként emlegeti, négyszemközt drágámnak, szivinek, babaarcúnak vagy bébinek nevezi őt. Persze Katalin sem ennyire formális ilyenkor, általában Nagy Vilinek szólítja kedvesét.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük