Brutálisan összeverték Keira Knightley-t
Sokkoló videó
Az ifjú brit színésznő egy nem mindennapi reklámkampányban vett részt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokkoló kisfilm készült a szépséges színésznővel, Keira Knightley-val, mellyel a családon belüli erőszakra kívánja felhívni a figyelmet a Women’s Aid jótékonysági szervezet.

A mindössze néhány perces szpotban valóság és fikció rémségesen zavaró módon összekeveredik. Knightley egy olyan színésznőt játszik, aki a forgatás befejeztével hazatér. 

Fényűző otthonában azonban szembesül azzal, hogy valami nincs rendben: vércseppeket lát, és a tükör is be van törve.

Két nő hal meg hetente

Bár próbálja lecsillapítani láthatóan rossz kedvében lévő kedvesét, az akkora pofont oszt ki neki, hogy a földre esik. Mint kiderül, a pasas Knightley filmbéli partnerére féltékeny, és bár a színésznő tiltakozik, hogy csak a munkája miatt kedves a férfival, élettársa meg sem hallgatja.

Végül teljesen elborulva egyre csak rúgja a gyomrát – eközben azonban a kamera eltávolodik, és a néző meglepetten látja, hogy hirtelen egy forgatás szemtanúja lett, és amit lát, az nem a valóság. Vagy mégis?

A reklám vége szembesít a kampány fő gondolatával is, a megjelenő felirat ugyanis azt kérdezi: Nem kéne véget vetni ennek? vagy, hogy a szójátékot valamiképpen visszaadjuk: Mikor mondja már valaki, hogy: Ennyi?

A sokkoló filmecske ugyanis a „cut” szó jelentéseivel játszik – a szó egyrészt azt jelenti, befejezni valamit, ugyanakkor ez egyben a jelenetek végét jelző felkiáltás is.

Mindemellett pedig a film egy döbbenetes statisztikai adatot is a nézők szemébe vág, mégpedig, hogy hetente két nő hal meg hasonló erőszakos cselekedet következményében.

(%youtube(http://www.youtube.com/watch?v=eTYir_48EZk)%)

A filmet nem más forgatta, mint Joe Wright, aki a színésznővel már a Büszkeség és balítélet filmben is együtt dolgozott.

Azért esett éppen Keira Knightley-ra a készítők választása, mert a sztár külseje és körülményei ellentmondanak annak a sztereotípiának, miszerint csak a szegényes környezetben élő, szolgalelkű nők szenvedhetnek el családon belüli erőszakot. Egyébként Mindkét sztár ingyen vállalta a felkérést.

A kampány április 6-án kerül a mozikba, ahol a mozifilmek előtt kerül levetítésre. A Women’s Aid azt reméli, ily módon sikerül adományokat gyűjteniük a hasonló helyzetben lévő nők megsegítésére Nagy-Britannia-szerte.
Ezt is szeretjük