Minden idők legkedveltebb sorozatai
Columbo, Kojak, Dallas: vannak sorozatok, amiket sosem feledünk. Mi összegyűjtöttük a magyar nézők kedvenceit.

Dia

 	Columbo (1971-1990) 	A ballonkabátos, szerencsétlenkedő, ám zseniális nyomozó alakja - akit Peter Falk személyesített meg - hazánkban is rendkívül kedvelt volt. Hozzá hasonló figura nem nagyon létezett a sorozatok történetében, hiszen több, mint húsz éven keresztül színen tudott maradni. 	Kapcsolódó cikk: 	Megható közös fotók! Két bájos lánya gyászolja a Columbo elhunyt sztárját »

Columbo (1971-1990)

A ballonkabátos, szerencsétlenkedő, ám zseniális nyomozó alakja - akit Peter Falk személyesített meg - hazánkban is rendkívül kedvelt volt. Hozzá hasonló figura nem nagyon létezett a sorozatok történetében, hiszen több, mint húsz éven keresztül színen tudott maradni.
Kapcsolódó cikk:
Megható közös fotók! Két bájos lánya gyászolja a Columbo elhunyt sztárját »

Dia

 	Kojak (1973-1978) 	Kopasz, macsó zsaru a kemény New York-i bűnözők ellen - mi lehet ennél ütősebb kombináció? A görög származású Telly Savalas főszereplésével készült sorozat a hetvenes években volt népszerű, a főhős által szopogatott gömbnyalóka azonban még manapság is kapható. 	 

Kojak (1973-1978)

Kopasz, macsó zsaru a kemény New York-i bűnözők ellen - mi lehet ennél ütősebb kombináció? A görög származású Telly Savalas főszereplésével készült sorozat a hetvenes években volt népszerű, a főhős által szopogatott gömbnyalóka azonban még manapság is kapható.
 

Dia

 	Derrick (1974-1998) 	15 évadot ért meg a táskás szemű nyomozó és örök társa, Harry. Magyarországon leginkább a rendszerváltás előtt voltak rendszeres vendégek a tévében. A 2008-ban elhunyt Horst Tappert és Fritz Wepper Münchenben oldották meg a mai szemmel ódivatú bűntényeket.

Derrick (1974-1998)

15 évadot ért meg a táskás szemű nyomozó és örök társa, Harry. Magyarországon leginkább a rendszerváltás előtt voltak rendszeres vendégek a tévében. A 2008-ban elhunyt Horst Tappert és Fritz Wepper Münchenben oldották meg a mai szemmel ódivatú bűntényeket.

Dia

 	Rabszolgasors  (1976) 	Isaura, a rabszolgalány gyötrelmeit bemutató telenovella volt az első népszerű brazil sorozat a magyar televízióban. Bár kis fáziskéséssel, a nyolcvanas években érkezett el hazánkba, annál nagyobbat ütött. Egyes megszállott rajongók még pénzt is gyűjtöttek a Lucelia Santos által megformált Isaura felszabadítására!

Rabszolgasors  (1976)

Isaura, a rabszolgalány gyötrelmeit bemutató telenovella volt az első népszerű brazil sorozat a magyar televízióban. Bár kis fáziskéséssel, a nyolcvanas években érkezett el hazánkba, annál nagyobbat ütött. Egyes megszállott rajongók még pénzt is gyűjtöttek a Lucelia Santos által megformált Isaura felszabadítására!

Dia

 	Dallas (1978-1991) 	A Dallas hazánk első végtelennek tűnő sorozata volt, ahol a részek egymással szorosan összefüggtek. Nem véletlenül ült a tévé előtt szinte az egész ország, amikor az epizódokat sugározták. Jockey, Samantha, Bobby, Pamela és a többi szereplő pedig azóta is nagy érdeklődésnek örvendenek.

Dallas (1978-1991)

A Dallas hazánk első végtelennek tűnő sorozata volt, ahol a részek egymással szorosan összefüggtek. Nem véletlenül ült a tévé előtt szinte az egész ország, amikor az epizódokat sugározták. Jockey, Samantha, Bobby, Pamela és a többi szereplő pedig azóta is nagy érdeklődésnek örvendenek.

Dia

 	Magnum (1980-1988) 	Thomas Magnum, az állandó pénzzavarral küzdő, hawaii-inges magánnyomozó valamint barátai, Rick és T.C. a nyolcvanas évek közkedvelt figurái voltak. Tom Selleck kackiás bajsza pedig azóta is utánozhatatlan! 	 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Tom Selleck »

Magnum (1980-1988)

Thomas Magnum, az állandó pénzzavarral küzdő, hawaii-inges magánnyomozó valamint barátai, Rick és T.C. a nyolcvanas évek közkedvelt figurái voltak. Tom Selleck kackiás bajsza pedig azóta is utánozhatatlan!

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Tom Selleck »

Dia

 	Miami Vice (1984-1989) 	A napfényes Miamiban is rengeteg bűnügy történik. Felderítésükre pedig két sármos és jól öltözött nyomozót kaptak a nézők a nyolcvanas évek végén. Don Johnson és Philip Michael Thomas, azaz Crockett és Tubbs pedig nem csak nyomoztak, de divatot is teremtettek színes öltönyeikkel és az alattuk viselt pólókkal.

Miami Vice (1984-1989)

A napfényes Miamiban is rengeteg bűnügy történik. Felderítésükre pedig két sármos és jól öltözött nyomozót kaptak a nézők a nyolcvanas évek végén. Don Johnson és Philip Michael Thomas, azaz Crockett és Tubbs pedig nem csak nyomoztak, de divatot is teremtettek színes öltönyeikkel és az alattuk viselt pólókkal.

Dia

 	A klinika (1985-1989) 	A Miami Vice-szal szinte egyidőben készült a népszerű német kórházsorozat Klausjürgen Wussow-val, azaz Brinkmann professzorral a főszerepben. Az egyes epizódok legalább annyit foglalkoztak a betegekkel, mint az őket körülvevő személyzet, az orvosok és nővérkék kusza viszonyaival.

A klinika (1985-1989)

A Miami Vice-szal szinte egyidőben készült a népszerű német kórházsorozat Klausjürgen Wussow-val, azaz Brinkmann professzorral a főszerepben. Az egyes epizódok legalább annyit foglalkoztak a betegekkel, mint az őket körülvevő személyzet, az orvosok és nővérkék kusza viszonyaival.

Dia

 	Baywatch (1989-2001) 	Bár a Baywatch lényegében krimisorozat volt, nem a rejtélyesnek nehezen mondható bűnügyek miatt bámulták az emberek. Sokkal inkább a kidolgozott testű félistenek és himbálózó mellű bombázók szögezték a képernyő elé a nézőket, akik a partiőrség tagjaiként igyekeztek minél kevesebb ruhadarabban mutatkozni a képernyőn.

Baywatch (1989-2001)

Bár a Baywatch lényegében krimisorozat volt, nem a rejtélyesnek nehezen mondható bűnügyek miatt bámulták az emberek. Sokkal inkább a kidolgozott testű félistenek és himbálózó mellű bombázók szögezték a képernyő elé a nézőket, akik a partiőrség tagjaiként igyekeztek minél kevesebb ruhadarabban mutatkozni a képernyőn.

Dia

 	X-akták (1993-2002) 	A kilenc évadon keresztül futó sorozatnak köszön hetően a kilencvenes években új erőre kapott a sci-fi műfaja. David Duchovny és Gillian Anderson, azaz Mulder és Scully kalandjait pedig azóta már két mozifilmben is nyomon követhették a rajongók. 	 

X-akták (1993-2002)

A kilenc évadon keresztül futó sorozatnak köszön hetően a kilencvenes években új erőre kapott a sci-fi műfaja. David Duchovny és Gillian Anderson, azaz Mulder és Scully kalandjait pedig azóta már két mozifilmben is nyomon követhették a rajongók.
 

Dia

 	Jóbarátok (1994-2004) 	Rachel, Phoebe, Monica, Ross, Chandler, Joey - hat New York-i fiatal egy házban. Ki hitte volna, hogy ebből egy 236 részből álló kacagtató sorozatot lehet létrehozni? Persze ehhez kellettek a megfelelő karakterek, valamint az a fáradhatatlan és kreatív stáb. 	Kapcsolódó cikk: 	Kiábrándító fotók! Csúnyán megöregedett a Jóbarátok sztárja »

Jóbarátok (1994-2004)

Rachel, Phoebe, Monica, Ross, Chandler, Joey - hat New York-i fiatal egy házban. Ki hitte volna, hogy ebből egy 236 részből álló kacagtató sorozatot lehet létrehozni? Persze ehhez kellettek a megfelelő karakterek, valamint az a fáradhatatlan és kreatív stáb.

Kapcsolódó cikk:
Kiábrándító fotók! Csúnyán megöregedett a Jóbarátok sztárja »

Dia

 	Vészhelyzet (1994-2009) 	Az orvossorozatok legnépszerűbb tagja a chicagói kórház sürgősségi osztályán játszódó Vészhelyzet, melynek szereplői ugyan időről időre változtak, de az emberi történetek mindannyiszor megkacagtatták vagy meghatották a nézőket. 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Julianna Margulies » 	 

Vészhelyzet (1994-2009)

Az orvossorozatok legnépszerűbb tagja a chicagói kórház sürgősségi osztályán játszódó Vészhelyzet, melynek szereplői ugyan időről időre változtak, de az emberi történetek mindannyiszor megkacagtatták vagy meghatották a nézőket.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Julianna Margulies »
 

Dia

 	Xena (1995-2001) 	A harcos hercegnő, Xena, és hűséges segítője, Gabrielle misztikus kalandjait mutatta be a sorozat. Szereplői egytől egyik izmos pasik és csinos csajok voltak, falatnyi topokban és szexis bőrszerkóban. Ráadásul Xena és Gabrielle között néha olyannyira vibrált a levegő, hogy a nézők pironkodva fordították el a fejüket.

Xena (1995-2001)

A harcos hercegnő, Xena, és hűséges segítője, Gabrielle misztikus kalandjait mutatta be a sorozat. Szereplői egytől egyik izmos pasik és csinos csajok voltak, falatnyi topokban és szexis bőrszerkóban. Ráadásul Xena és Gabrielle között néha olyannyira vibrált a levegő, hogy a nézők pironkodva fordították el a fejüket.

Dia

 	Szex és New York (1998-2004) 	Valószínűleg a sorozatnak köszönhető, hogy a szingliség elterjedt lett a világban. Samantha, Carrie, Charlotte és Miranda pedig már a mozivásznon is megmutathatták magukat és legújabb kalandjaikat. 	Kapcsolódó cikk: 	Sosem látott fotók! Kócos csúfság volt a Szex és New York sztárja »

Szex és New York (1998-2004)

Valószínűleg a sorozatnak köszönhető, hogy a szingliség elterjedt lett a világban. Samantha, Carrie, Charlotte és Miranda pedig már a mozivásznon is megmutathatták magukat és legújabb kalandjaikat.

Kapcsolódó cikk:
Sosem látott fotók! Kócos csúfság volt a Szex és New York sztárja »

Dia

 	Helyszínelők (2000-) 	Az ezredforduló változást hozott a nyomozós sorozatok terén: előtérbe került a bűnügyek felderítéséhez szükséges labormunka és a bizonyítékok feldolgozása. A színfalak mögött rejlő események megvillantása olyan sikert hozott, hogy azóta elkészült a Miami és a New York-i változat is az eredeti, Las Vegasban játszódó Helyszínelők után.

Helyszínelők (2000-)

Az ezredforduló változást hozott a nyomozós sorozatok terén: előtérbe került a bűnügyek felderítéséhez szükséges labormunka és a bizonyítékok feldolgozása. A színfalak mögött rejlő események megvillantása olyan sikert hozott, hogy azóta elkészült a Miami és a New York-i változat is az eredeti, Las Vegasban játszódó Helyszínelők után.

Dia

 	Dr. House (2004-2012) 	Bár egy szériához általában pozitív karaktert választanak főszereplőnek, a kiállhatatlan House, Hugh Laurie megformálásában új irányba vitte a sorozatgyártást. A való életben ugyan az emberek kiborulnának egy hasonló orvostól, ám a képernyőn keresztül mindenki imádja. 	Kapcsolódó cikk: 	Ahogy még biztos nem láttad! Doktor House megmutatta a meztelen valóságot »

Dr. House (2004-2012)

Bár egy szériához általában pozitív karaktert választanak főszereplőnek, a kiállhatatlan House, Hugh Laurie megformálásában új irányba vitte a sorozatgyártást. A való életben ugyan az emberek kiborulnának egy hasonló orvostól, ám a képernyőn keresztül mindenki imádja.

Kapcsolódó cikk:
Ahogy még biztos nem láttad! Doktor House megmutatta a meztelen valóságot »

Dia

 	Lost (2004-2010) 	Ugyancsak 2004-ben kezdték a Lost munkálatait, és ahogy a Dr. House, úgy ez a sorozat is valami szokatlant hozott a képernyőre. A misztikus elemekkel átszőtt, és a legmodernebb trükköket sem nélkülöző széria egyértelműen az intelligens nézőt célozza. Aki egyszer belekezd, kénytelen minden részt nyomon követni, különben elveszik az idősíkok és parallel történetek hálójában. 	 

Lost (2004-2010)

Ugyancsak 2004-ben kezdték a Lost munkálatait, és ahogy a Dr. House, úgy ez a sorozat is valami szokatlant hozott a képernyőre. A misztikus elemekkel átszőtt, és a legmodernebb trükköket sem nélkülöző széria egyértelműen az intelligens nézőt célozza. Aki egyszer belekezd, kénytelen minden részt nyomon követni, különben elveszik az idősíkok és parallel történetek hálójában.
 

Dia

 	Dr. Addison (2007-) 	Az amerikai kórházsorozat - eredeti címén Private Practice - eddig öt évadot ért meg. A bizarr és tragikus elemekben bővelkedő történet középpontjában egy doktornő, Dr. Addison Montgomery állt, akit Kate Walsh alakított. A 2007-ben indult sorozat A Grace-klinikából nőtt ki, de mára önálló rajongótáborral büszkélkedhet.

Dr. Addison (2007-)

Az amerikai kórházsorozat - eredeti címén Private Practice - eddig öt évadot ért meg. A bizarr és tragikus elemekben bővelkedő történet középpontjában egy doktornő, Dr. Addison Montgomery állt, akit Kate Walsh alakított. A 2007-ben indult sorozat A Grace-klinikából nőtt ki, de mára önálló rajongótáborral büszkélkedhet.

Dia

 	Melrose Place (1992-1999) 	A Melrose Place az egyik legkedveltebb amerikai szappaopera volt a kilencvenes években. A Darren Star által készített sorozat majdnem az ezredforulóig futott, majd sikereit meglovagolva 2009-ben egy felújított változat is készült belőle, egészen új szereplőgárdával.

Melrose Place (1992-1999)

A Melrose Place az egyik legkedveltebb amerikai szappaopera volt a kilencvenes években. A Darren Star által készített sorozat majdnem az ezredforulóig futott, majd sikereit meglovagolva 2009-ben egy felújított változat is készült belőle, egészen új szereplőgárdával.

Dia

 	Las Vegas (2003-2008) 	A Las Vegas egy amerikai játékfilmsorozat, ami egy fiktív Las Vegas-i kaszinó és szálloda, a Montecito alkalmazottainak munkáját követi nyomon. Az NBC tévécsatorna szériája 2003-ban debütált a képernyőn, olyan színészekkel, mint James Caan, Josh Duhamel és Molly Sims. A nálunk is nagy sikerrel vetített sorozat öt évadot, vagyis összesen 106 epizódot ért meg.

Las Vegas (2003-2008)

A Las Vegas egy amerikai játékfilmsorozat, ami egy fiktív Las Vegas-i kaszinó és szálloda, a Montecito alkalmazottainak munkáját követi nyomon. Az NBC tévécsatorna szériája 2003-ban debütált a képernyőn, olyan színészekkel, mint James Caan, Josh Duhamel és Molly Sims. A nálunk is nagy sikerrel vetített sorozat öt évadot, vagyis összesen 106 epizódot ért meg.

Dia

	Cobra 11 (1996-	A Cobra 11 egy német akciósorozat, amely a kölni autópálya-rendőrség egy kitalált osztályának munkáját mutatja be. A német RTL 1996-ban adta le az első részeket, amelyeket azt ett látványossá, hogy minden epizódban járműveket törtek össze az autópályákon. A két főszereplőt már több ízben lecserélték.

Cobra 11 (1996-

A Cobra 11 egy német akciósorozat, amely a kölni autópálya-rendőrség egy kitalált osztályának munkáját mutatja be. A német RTL 1996-ban adta le az első részeket, amelyeket azt ett látványossá, hogy minden epizódban járműveket törtek össze az autópályákon. A két főszereplőt már több ízben lecserélték.

Dia

 	Így jártam anyátokkal (2005- 	Az eredeti címén How I Met Your Mother 2005-ben debütált Amerikában a CBS csatornán. A nyolcadik évad amerikai idő szerint 2012. szeptember 24-én este kezdődik. A történet 2030-ban kezdődik: a főszereplő Ted a gyerekeinek mesél arról, hogy hogyan ismerte meg az édesanyjukat. A 25 évvel korábbi emlékekből tudható meg, hogy miként alakult Ted és barátainak az élete 2005-ben.

Így jártam anyátokkal (2005-

Az eredeti címén How I Met Your Mother 2005-ben debütált Amerikában a CBS csatornán. A nyolcadik évad amerikai idő szerint 2012. szeptember 24-én este kezdődik. A történet 2030-ban kezdődik: a főszereplő Ted a gyerekeinek mesél arról, hogy hogyan ismerte meg az édesanyjukat. A 25 évvel korábbi emlékekből tudható meg, hogy miként alakult Ted és barátainak az élete 2005-ben.

Dia

 	A Grace klinika (2005- ) 	Az amerikai orvosi dráma 2005. március 27-én indult az Egyesült Államokban az ABC-n, ahol 2012. szeptember 27-én indult a kilencedik évad. Magyarországon 2006. január 10-én debütált a sorozat az rTL Klubon. A sorozat gyakornokok, rezidensek és mentoraik szakmai és magánéletét követi a kitalált Seattle Grace Kórházban a washingtoni Seattle-ben.

A Grace klinika (2005- )

Az amerikai orvosi dráma 2005. március 27-én indult az Egyesült Államokban az ABC-n, ahol 2012. szeptember 27-én indult a kilencedik évad. Magyarországon 2006. január 10-én debütált a sorozat az rTL Klubon. A sorozat gyakornokok, rezidensek és mentoraik szakmai és magánéletét követi a kitalált Seattle Grace Kórházban a washingtoni Seattle-ben.

Ezt is szeretjük
Fotó: