Magányosan halt meg! Rövid betegség után elhunyt a népszerű énekesnő
A brit Kathy Kirby a hatvanas évek legnagyobb popdívája volt, 72 évet élt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hatvanas évek egyik legfelkapottabb szépsége, Kathy Kirby rövid betegség után, május 20-án hunyt el. A népszerű angol popénekesnő 72 évet élt.

A britek ikonikus popdívája leginkább a Secret Love című örökzöld sláger 1963-as popfeldolgozásával vált híressé, de az évek során két kislemeze is a top tízben nyitott, további öt dala pedig a Billboard első 40 kedvenc dala közé került.

Operaénekesnek készült

A Golden Girl of Pop, vagyis, a Pop Aranylánya becenévvel illetett szőke szépség Kathleen O'Rourke néven született az angliai Ilfordban, Essex megyében.

Szülei hamar felismerték, hogy Kathynek remek hangi adottságai vannak, így aztán már kiskorától énekórákra járatták.

Az erős, jellegzetes hangú fiatal tehetség végül mégsem operaénekes lett, ahogy tervezte, mivel szinte azonnal felvételt nyert Bert Ambrose zenekarába, mint szólóénekes.

Ezután sorra jöttek a sikerek - az említett Doris Day-feldolgozás, a Secret Love óriási népszerűsége, majd a legjobb brit énekesnő cím elnyerése. A szőke bombázó - akit rajongói csak a brit Marilyn Monroe-ként emlegettek - a hatvanas években élte fénykorát.

Skizofréniában szenvedett

Rendszeres fellépője lett a Royal Variety Performance című show-nak és három másik BBC-tévésorozatnak is. Kathy Kirby sikereinek csúcsa az 1965-ös luxemburgi Eurovíziós Dalfesztiválon való fellépés volt, melyen ezüstérmesként, vagyis második helyezettként végzett.

A hetvenes évek azonban szomorú változásokat hoztak az életébe, ekkor kezdődtek ugyanis pénzügyi, egészségügyi és mentális problémái. 1975 körül Kirbyt skizofréniával diagnosztizálták, az énekesnő az utóbbi évtizedekben már rendszeres pszichiátriai kezelésre szorult.

A szőke szépséget mindig rengeteg férfi vette körül. A legerősebb kapcsolat zenekarvezetőjéhez és pártfogójához, Bert Ambrose-hoz fűzte, bár Kirby máshoz ment férjhez, és több - heteroszexuális és leszbikus - viszonya is volt.

Az énekesnőnek gyermeke nem született, de unokahúgával, Sarah-val jó kapcsolatot ápolt. A brit sztár betegsége miatt az utóbbi három évtizedben már visszavonultan és magányosan élt. Halála körülményeiről is csak annyit árult el családja, hogy Kathy Kirby váratlan rosszullét és rövid betegség után hunyt el.

Ezt is szeretjük