Rákot diagnosztizáltak a Titanic sztárjánál! Őszintén vall az állapotáról
A sztár szívszorító vallomása a gyilkos betegségről.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Titanic Molly Brownja, Kathy Bates őszintén vall a mellrákkal való küzdelméről.

A színésznőnek három évvel ezelőtt mindkét mellét el kellett távolítani a betegség következtében, azonban a ráknak nem ez volt az egyetlen következménye.

Nyiroködémája lett

A műtét után felütötte a fejét a nyiroködéma a szervezetében, aminek hátterében a nyirokkeringés nem megfelelő működése áll - a szövetek közötti folyadék felszaporodik, és nagy molekulájú fehérjék gyülemlenek fel ebben a folyadéktöbbletben a végtagokban.

A krónikus nyiroködéma tíz éven belül okozhat nyirokrendszeri daganatos betegséget, kialakulhat mélyvénás trombózis, de súlyos esetben még a végtag amputációja is szükségessé válhat.

"Az én esetem még nem olyan vészes, de folyamatosan kompressziós harisnyát kell viselnem, ami nagyon megnehezíti az életemet. Néha nagyon depressziós tudtam lenni emiatt, és csak sírtam, hogy miért kell nekem ezzel megküzdenem minden egyes nap. Aztán az orvosom tanácsára a szomorúságomat és haragomat pozitív irányba fordítottam" - nyilatkozta a People magazinnak.

Kathy ugyanis orvosa biztatására a Nyiroködéma Tanulmányi és Kutató Hálózat nagykövete lett.

"Mostanra nem zavar annyira a kompressziós harisnya viselése. Sőt, odáig jutottam, hogy ha részt veszek egy társasági eseményen, akkor szinte már akarom, hogy az emberek kérdezzenek róla, mert szeretnék bátorságot adni a betegséggel küzdőknek. Szeretném, ha nem szégyenkeznének miatta, hanem színt vallanának, és beszélnének a nyiroködémáról" - nyilatkozta Kathy Bates.

Ezt is szeretjük