Katharine Hepburn ki nem állhatta Jane Fondát: így nyilatkozott kapcsolatukról a színésznő
Jane Fonda életre szóló leckét kapott a piszkálódó Katharine Hepburntől.

jane-fonda-katharine-hepburn
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg egyes színésznők életre szóló barátságokat kötnek közös munkájuk során, mint például Drew Barrymore és Cameron Diaz, akik a Charlie angyalai után szinte elválaszthatatlanokká váltak, másokkal épp az ellenkezője történik, örökre megutálják kollégájukat.

Katharine Hepburn és Jane Fonda kapcsolatára az utóbbi igaz. Kész csoda, hogy nem fojtották meg egymást egy kanál vízben, amikor együtt dolgoztak Az aranytó című filmen.

Katharine Hepburn ki nem állhatta Jane Fondát

Az 1981-es dráma forgatására mindketten ünnepelt hollywoodi csillagoknak mondhatták magukat. Annyi különbséggel, hogy míg Fonda karrierje a ’60-as években kezdődött, partnernője háta mögött akkor már négy évtizednyi filmes tapasztalat volt.

jane fonda tó
Fotó: Nbc / Getty Images Hungary

Hepburn ezt nem is restellte fitogtatni, folyamatosan éreztette a színésznővel, hogy nem érhet a nyomdokaiba. Valamint azt is egyértelművé tette számára, hogy semmi esélye sem lett volna befutni abban az időben, amikor ő kezdte pályafutását.

- Emlékszem, Katherine Hepburn mindig azt mondta nekem, annak idején nem tudtál volna érvényesülni. Nagyon szúrós természetű nő volt. Nem voltam neki elég elbűvölő. Gyűlölte, hogy én nem fektettem annyi energiát a külsőségekbe, mint amennyit ő elvárt volna - emlékezett vissza Jane Fonda a Sandyland című rádióműsorban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Bár kifejezetten rossz emlékei fűződnek a néhai dívához, Jane Fonda egy nagyon fontos leckét tanult meg tőle: nem mindig a külső számít.

- Tőle tanultam meg, hogy az öntudatosság nem feltétlenül egy rossz dolog. Nem csak az a fontos, hogy külsőre mit látnak belőled az emberek. Az is sokat számít, hogy milyen ember benyomását kelted. 

az aranytó
Fotó: John Springer Collection / Getty Images Hungary

A viszálykodás ellenére az alkotás hatalmas siker lett, az év második legnézettebb filmjeként tartjuk számon, valamint az Oscar-díj-átadón is tarolt. Tíz jelölésből hármat váltott szoborra - köztük Katherine Hepburn alakítását is díjazta az Akadémia. 

Bár azt hihetnénk, hogy a film befejeztével véget ért az ellenségeskedésük, Hepburnnek a díjátadó után is volt néhány keresetlen szava Fondához. Erről a Harper's Bazaarnak nyilatkozott 2021 márciusában. Elárulta, hogy a mozisztár borzasztóan versengő típus volt, és nem akarta, hogy díjak terén bárki is lepipálja.

- Tényleg azt hitte, az a célom, hogy több Oscar-díjat szerezzek, mint amennyi neki van. Így amikor nyert Az aranytóért, és felhívtam, hogy gratuláljak, ezt mondta nekem: "Na, most már sosem érsz a nyomomba". Amit viszont szerettem benne, hogy a munkát mindig nagyon komolyan vette, és a szívén viselte, hogy rangidősként tanácsokat adjon nekem.

Viszálykodó sztárok a forgatáson

Képes összeállításunkban olyan hírességeket mutatunk, akik szintén nem kedvelték egymást a forgatások alatt.

Ezt is szeretjük