Katalin hercegné hófehér ruhában ragyogott: egyik kedvenc kreációját viselte
Katalin hercegné fehér kabátruháját az Alexander McQueen divatházból szerezte még be.

GettyImages-1393643625
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Katalin hercegnének hétfőn a westminsteri apátságban volt jelenése, ugyanis április 25-én tartották meg az Anzac-napot, amelynek keretében megemlékeztek minden olyan ausztrál és új-zélandi állampolgárról, akik háborúban veszítették életüket. Mivel mindkét ország a Nemzetközösség tagja, így hivatalosan Erzsébet királynő ezen területek államfője. 

Cambridge hercegnéje az emléknapon nagyon elegánsan jelent meg, egyik kedvenc tervezője ruháját viselte.

Katalin hercegné fehér kabátruhája

A negyvenéves hercegné egy Alexander McQueen kreációban jelent meg a megemlékezésen férje, Vilmos herceg oldalán. 

GettyImages-1240227903
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

Alexander McQueen a britek egyik népszerű divattervezője volt, rengeteg elismerést kapott, több nagyvárosban nyitotta meg üzleteit, például Párizsban, New Yorkban, Milánóban vagy éppen Tokióban. A férfi sajnos negyvenévesen, 2010-ben öngyilkos lett.

Katalin a hófehér kabátruháját nem először viselte, például ez volt rajta, amikor 2015-ben megkeresztelték Charlotte hercegnőt, 2016-ban a Trooping The Colour eseményen, 2017-ben pedig Belgiumban volt rajta ugyanez a ruha, illetve 2018-ban Harry herceg és Meghan hercegné esküvőjére is ebben ment.

GettyImages-1393643091
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

Régen a királyi család tagjaira nem volt jellemző, hogy ugyanabban a ruhában jelenjenek meg nyilvánosan, azonban ma már más időket élünk. Katalin szívesen viseli többször is ugyanazt a kreációt.

Ez mindenképp szimpatikus húzás tőle, ugyanis a ruhaipar is jelentős mennyiségben növeli az üvegházhatású gázok koncentrációját a levegőben. Férjének, Vilmos hercegnek is szívügye a környezetvédelem. Még egy díjat is alapított David Attenborough-val, az Earthshot Prize a történelem legrangosabb globális környezetvédelmi elismerése, amelynek fő célja a változások ösztönzése és a bolygónk helyreállítása a következő tíz évben. 

Katalin hercegné és Charlotte hercegnő összeöltöztek

Képes összeállításunkban mutatjuk, Katalin és Charlotte milyen édesen összeöltöztek, valamint további képeket mutatunk a családról, amelyek még húsvétvasárnap készültek.

Ezt is szeretjük