Katalin mégsem lesz ott Diana szoboravatóján: beszédes a hercegné távolléte a bennfentes szerint
Nemcsak Katalin, hanem Károly herceg sem lesz ott az avatáson.

katalin cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő szobrát július 1-jén, pont a 60. születésnapján avatják majd a Kensington-palota kertjében. Harry herceg már a hétvégén megérkezett Londonba, majd a Frogmore Cottage-ba ötnapos karanténba vonult.

Bár még a múlt hét elején arról számoltunk be, hogy Katalin hercegné is részt vesz a rendezvényen, ám létszámcsökkenés történt, ugyanis a koronavírus delta variánsa aggasztó ütemben terjed Angliában. Végül csak Vilmos és Harry, illetve Diana legközelebbi családtagjai lesznek ott az ünnepségen. A Page Sixnek egy családhoz közeli forrás elmondta, szerinte elég beszédes, hogy a hercegné végül kihagyja az eseményt.

Katalin hercegné távolléte elég beszédes

Bár a rajongók azt várták, hogy pont Katalin hercegné lesz az, aki a jelenlétével támogatja majd Vilmos herceget, emellett majd ő lesz az, aki újra közelebb hozza egymáshoz a rossz viszonyt ápoló testvéreket, de végül a vendéglista megcsorbítása komoly módon átírta a forgatókönyvet.

GettyImages-1324880642
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

- Katalin távolléte elég beszédes. Szerintem a vendégek számának csökkentése tökéletes ürügy volt arra, hogy távol maradhasson. Vilmosnak már elege van a drámából, és Katalinnak sincs szüksége rá, hogy még inkább belerángassák ebbe a helyzetbe. Egy privát családi látogatást terveznek a gyerekeikkel, és ez sokkal fontosabb számukra, mint az, hogy a nyilvánosság előtt mutatkozzanak - magyarázta a forrás.

Vilmos elhatározta, hogy a Sussex-dráma nem árnyékolhatja be a szoboravatás megható pillanatát és édesanyja emlékét, jelenleg ezt tartja a legfontosabb céljának.

A két testvér 2018-ban orrolt meg egymásra, ugyanis Vilmos arra figyelmeztette öccsét, ne siesse el az esküvőt Meghannal, ezt Harry nagyon a szívére vette. Nem mellesleg Károly herceg anyagilag mindig a trónörököst támogatta elsőként a protokollszabályok miatt, így előfordult, hogy Harry egy-egy megálmodott projektjére nem kapott annyi pénzt, amennyit várt. 2020-ban jött Meghanék visszavonulása, majd 2021 márciusában és májusában a botrányos interjúiktól volt hangos a sajtó. Ezek egyre csak növelték a távolságot a testvérek között.

GettyImages-515590058
Fotó: Mark Cuthbert / Getty Images Hungary

- Kételkedem abban, hogy a testvérek a szobor avatásán kívül is találkoznának egymással. Harry hajlamos arra, hogy ingerlékeny és védelmező legyen, valószínűleg nem kér elnézést, és nem ismeri el, ha hibázott. Vilmos pedig, aki szemtanúja volt annak, hogy öccse kijelentései az egész családjára hatalmas csapást mértek, nem reménykedik abban, hogy ezután pozitívra fordul a kapcsolatuk.

Károly herceg sem lesz ott a szoboravatáson, ugyanis félő, hogy régi sebeket tépne fel. Dianáról nemcsak boldog, hanem szomorú emlékei is vannak, emellett érez némi megbánást vele kapcsolatban. Jobbnak látja, ha az emlékeit magában őrzi, és a fiaira hagyja, hogy képviseljék a királyi családot az eseményen.

Katalin hercegné édesanyja, Carole

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen csinos Carole Middleton.

Ezt is szeretjük