Katalint jó barátja csúnyán elárulta: nem csoda, hogy kiakadt a hercegné
Katalin hercegné nem számított rá, hogy jó barátja, Richard Dennen így hátba szúrja.

katalin-hercegné-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Áll a bál a Kensington-palotában. A múlt héten megjelent egy terjedelmes cikk Katalin hercegnéről a Tatler magazinban, ami negatív színben tüntette fel őt és családját. Volt szó benne arról, hogy Meghan hercegnével amiatt vesztek össze, hogy a koszorúslányok viseljenek harisnyát, vagy ne, Harryék esküvőjén. Felemlegették azt is, hogy Vilmossal arra figyelmeztették Harryt, hogy haladjon kicsit lassabban Meghannal.

A hercegnét túl soványnak titulálták, és felvázolták, valószínűleg Dianához hasonlóan ő is étkezési zavarokkal küzd, a beszédstílusáról azt írták, sokkal előkelőbben beszél, mint régen, és úgy viselkedik, mint Erzsébet királynő. Édesanyjáról, Carole-ról és húgáról, Pippáról is bántó dolgokat fogalmazott meg a cikk írója. Az írás szerint mind a ketten sznobok, és görcsösen törekednek arra, hogy beilleszkedjenek a királyi családba. Vilmos és Carole kapcsolatát is boncolgatták, a herceg állítólag mindig is olyan édesanyára vágyott, amilyen Katalin anyja, ez a kijelentés viszont hatalmas tiszteletlenség Diana hercegnőre nézve. 

Katalin hercegnét vérig sértette jó barátja

A cikk megjelenése után a Kensington-palota egy közleményt adott ki, amelyben leírták, hogy az írás több valótlanságot állít. Nem csoda, hogy beperelték a lapot, ám van még egy nagy csavar a történetben, hiszen a Tatler főszerkesztőjét személyesen ismeri a hercegné. Nem számított arra, hogy pont az említett magazinban jelenik meg róla negatív iromány. A nagy múlttal rendelkező lap alapvetően mindig megbízható forrásokkal dolgozik, elsősorban a felső tízezer életével és a politikával foglalkozik. A társadalmi élet bibliájának is becézik a magazint Nagy-Britanniában. 

katalin hercegné
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

2018 óta a főszerkesztője Katalin egyetemi osztálytársa, Richard Dennen, aki nyilván tisztában van vele, milyen anyagokat publikálnak a lapban, és a megjelenés előtt el is olvassa a cikkeket, nehogy olyan tartalom kerüljön nyomtatásra, ami kellemetlenséget okozhat a cégüknek.

- A cikk nagyon megbántotta és felbosszantotta őt, nagyon kellemetlen volt ez számára. Katalin úgy érzi, elárulták, hiszen Richarddal a St. Andrews-i Egyetemen barátkoztak össze, nem gondolta, hogy egy ilyen cikk megjelenhet róla - magyarázta egy bennfentes a The Sun brit lapnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mind a ketten történelmet hallgattak, ezeken az órákon barátkoztak össze. Csak két utcával arrébb éltek egymástól, így olyannyira szorossá vált barátságuk, hogy még nyaralni is együtt mentek kétszer. Egyszer Franciaországban vakációztak.

A férfi még Vilmos és Katalin 2011-es esküvőjén is részt vett. Ugyanebben az évben a CNN-nek még nyilatkozott is a hercegnéről, elmondta, mennyire fegyelmezett nő, pont emiatt ideális feleség Vilmos számára.

Richard Dennen, a Tatler magazin főszerkesztője.
Richard Dennen, a Tatler magazin főszerkesztője.
Fotó: David M. Benett / Getty Images Hungary

Rengeteg megválaszolatlan kérdés kavarog Katalin fejében, nem tudja, kik nyilatkoztak a Tatlernek, a hercegné úgy véli, az igaz barátai sosem ejtenének ki olyan dolgokat a szájukból, amelyek neki vagy a királyi családnak ártanának.

Az már csak olaj volt a tűzre, amikor Dennen egy közleményben bejelentette, hogy a cikk elkészüléséről már hónapok óta tudott a királyi család, és egyeztettek velük az írásról, ez volt az utolsó csepp a pohárban. Vilmosék beperelték a lapot.

Ez a nagy különbség Katalin és Meghan között

Egy nagyon komoly kettős mérce zajlik Katalin és Meghan hercegné megítélése terén a brit sajtóban, elképesztő a különbség.

Ezt is szeretjük