Váratlanul elhunyt Aunt Peg, az erotikus filmek legendás nagynénije
Juliet Anderson, azaz Aunt Peg közel negyvenévesen kezdett el pornózni, ezzel új műfajt teremtve a szakmában.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A legfrissebb hírek szerint 2010. január 11-én kaliforniai lakásán holtan találták Juliet Andersont, művésznevén Aunt Peget. Bár a 71 éves felnőttfilmkirálynő gyermekkora óta úgynevezett Crohn-betegségben szenvedett, hirtelen halálának oka nem ismert.

Juliet Anderson 1938-ban született egy dzsessztrombitás és egy feltörekvő színésznő gyermekeként, és talán maga sem hitte volna, hogy egyszer majd meztelenkedése és szabados szexuális élete miatt emlékeznek rá az emberek. Már gyermekkorától Crohn-betegség gyötörte, ami tulajdonképpen a bél krónikus gyulladásval jár, így rengeteg időt töltött kórházban.

Okos lány volt

Bár maga a betegség nem gyógyítható, fájdalomcsillapítókkal enyhíthetőek voltak Anderson tünetei, így nem gátolták abban, hogy kibontakoztassa tehetségét. A gimnáziumot kitűnő eredménnyel végezte el, majd egy időre Japánba költözött akkori szerelmével. Ugyan összeházasodtak, a kapcsolat nem tartott sokáig, Anderson pedig a válás után úgy döntött, világcsavargóként éli életét.

Mexikótól Finnországig sok országot bejárt, és több helyütt angoltanítással kereste kenyerét. 1963-ban azonban úgy hozta a sorsa, hogy Miamiben egy szexfilmeket forgalmazó producer titkárnője lett. Önéletrajza szerint ekkor bukkant fel először - még névtelenül - egy erotikus filmben.

Kiélte vágyait

A hetvenes években aztán már bátrabban próbálkozott, végül 39 éves korában robbant be a pornóbizniszbe, és hamarosan megteremtette a kimondottan idősebb szereplőkkel forgatott szexfilm műfaját. Becenevét, az Aunt Peget, azaz a Peg nénit is egy ilyen film kapcsán kapta. A jelenetben ugyanis a vele szeretkező, az unokaöccs szerepét alakító fiatalember elragadottan csak annyit tudott lihegni az élvezettől, hogy: Ó, Peg néni!

Karrierje során Juliet Anderson több mint száz felnőttfilmben szerepelt, és állítása szerint sosem kellett megjátszania az orgazmust - de ténykedése közel sem merült ki ennyiben. Erotikus cikkeket forgalmazott, telefonos szexszolgálatot üzemeltetett, casting-ügynökséget vezetett, párterápiás foglalkozásokat tartott, magazincikkeket írt, és persze számtalanszor meghívták tévé- és rádióműsorokba. Díjakat is kapott, 1996-ban pedig beválasztották az Erotikus Hírességek Csarnokába.

- Juliet Anderson kétségtelenül belevitte egy klasszikus mozisztár személyiségét a pornóba - mondta róla elismerően Charles Taylor író.
Ezt is szeretjük