Tüdőrákban elhunyt Johnny Seven
Johnny Seven karakterszínész olyan népszerű sorozatokban szerepelt, mint a Bonanza, az Ironside és a Gyilkos sorok.

beauty and style
Top olvasott cikkek

2010. január 22-én, életének 83. esztendejében Mission Hills egyik kórházában elhunyt Johnny Seven olasz-amerikai származású karakterszínész, aki olyan sorozatokban nyújtott maradandót, mint az Ironside vagy a Mike Hammer. Az idős sztár tüdőrákban szenvedett.

Az 1926-ban, John Anthony Fetto néven született színész - a második világháborúban kapta a Seven becenevet, mellyel aztán befutott a filmiparban - tinédzserként énekes produkciókban szerepelt. Bár a háború egy időre megakasztotta a karrierjét, utána New Yorkba ment szerencsét próbálni. Eleinte színházi darabokban lépett fel, majd megpróbálkozott a filmezéssel.

A tévé nagyjai közt volt

Első nyúlfarknyi szerepét Marlon Brando 1954-es mozijában, a Rakpartonban kapta, és bár szerepelt még néhány nagyfilmben, inkább átnyergelt a televízióhoz.

Ezután olyan filmek és sorozatok következtek, mint a Mike Hammer, a Bonanza, a Charlie angyalai, a CHIPs,  a Trapper John, M.D., valamint a nyolcvanas évek sikeres Gyilkos sorokja. A Navajo Run című 1964-es westernt pedig ő rendezte, valamint a produceri teendőket is ellátta.

Rendőrként lett sikeres színész

Rajongói azonban kétségtelenül a Raymond Burr főszereplésével készült Ironside krimisorozat miatt emlékeznek rá. Ebben harminc epizódon keresztül játszotta Carl Reese hadnagyot, aki bár kissé földhözragadt természettel bírt, ha az igazság kiderítéséről volt szó, akkor nem rettent meg semmilyen veszélytől.

Utoljára a kilencvenes évek közepén bukkant fel a képernyőn, majd fél évszázados tévés pályafutása után ingatlanüzletbe kezdett San Franciscóban.

Ami a magánéletét illeti, hatvan évig élt együtt feleségével, Edith Pisellivel, aki egy fiút és egy lányt szült neki.
Ezt is szeretjük